Μedia

12/06/2013 - 12:56

Ψηφίσματα συμπαράστασης στην ΕΡΤ (συνεχή ροή) - Απεργία δημοσιογράφων

pan style="background-color:#ffa500;">

Σημείωση: To Lesvosnews.net σήμερα μεταδίδει ειδήσεις που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις εξελίξεις στην ΕΡΤ


Σωματείο Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΤ

Το ΣΕΜΜΕΛ συμμετέχει στην απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ για διαρκή απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Η απεργία σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί σήμερα Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013.
Η απεργία σε όλα τα έντυπα μέσα, εφημερίδες και περιοδικά, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης, 13 Ιουνίου 2013.
Μαζί με τις Ομοσπονδίες λέμε ότι οι απεργίες των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης θα λήξουν μόνο όταν η κυβέρνηση πάρει πίσω τις πραξικοπηματικές αποφάσεις της, που φιμώνουν την ενημέρωση.

Είμαστε στο πλευρό των 21 συναδέλφων μας, εργαζομένων της ΕΡΑ Αιγαίου.
Είμαστε στο πλευρό των χιλιάδων συναδέλφων μας εργαζομένων στην ΕΡΤ.
Η ΕΡΤ μας ανήκει. Η ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ μας είναι αναγκαία.
Συμπαραστεκόμαστε όλες τις ώρες στους συναδέλφους μας.
Στις 7 πραγματοποιούμε μεγάλη συγκέντρωση έξω από την ΕΡΑ Αιγαίου και συμμετέχουμε σε κάθε κινητοποίηση που εξαγγέλλουν οι εργαζόμενοι συνάδελφοί μας!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η πρόεδρος                         Η γραμματέας
Χριστίνα Καλλέργη                     Ανθή Παζιάνου


ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α   ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤΑ

  Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέβου καταγγέλει την τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, έκλεισαν την ΕΡΤ.       Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, που πετιούνται κυριολεκτικά μέσα σε μια νύχτα, στο δρόμο.
Τους καλούμε να μην σκύψουν το κεφάλι.
Να μην τρομοκρατηθούν.
Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίστασή τους, απέναντι στην πολιτική, που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.
Η οργάνωση της πάλης, ο συντονισμός των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενάντια στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση είναι μονόδρομος.
Κανένας μόνος του!
Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στη προσυγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 6 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς και στην πορεία στο κτίριο της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τους συνάδελφους της ΕΡΤ.


ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
      
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
 
 
  Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.  Η κυβέρνηση  προχώρησε χθες το βράδυ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου,  στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.  
  Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, το Λεσβιακό λαό σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 12 Ιούνη και ώρα 6 το απόγευμα στην προσυγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στη Πλατεία Σαπφούς και στη πορεία προς το κτίριο της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τους συνάδελφους της ΕΡΤ. Είναι μια προκλητική αντεργατική και αντιδραστική κίνηση της κυβέρνησης που πρέπει να απαντηθεί με οργάνωση παντού, γιατί Ανοίγει το δρόμο και για το κλείσιμο και άλλων οργανισμών.   
 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
 


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης σε έκτακτη συνεδρίασή του με αφορμή τα τελευταία γεγονότα με το κλείσιμο της ΕΡΤ αποφάσισε την δημοσιοποίηση της παρούσας ανακοίνωσης σαν, πρώτη αντίδραση στις ραγδαίες Αντιδημοκρατικές εξελίξεις που βιώνουμε.

Έθνος χωρίς Δημόσια Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης είναι Έθνος χωρίς πλουραλιστική ενημέρωση -χωρίς πολιτισμό- χωρίς ελευθερίες και ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν απολύονται μόνο σε μία νύχτα και με αντισυνταγματικό τρόπο 2.500 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αλλά ουσιαστικά καταλύεται η έννοια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Έτσι αποφάσισε η Τρόικα και πρόθυμα συνέπραξαν οι υποστηρικτές της και υπόδουλοί της Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Η Πατρίδα μας έχει μεγάλη και ξεχωριστή ιστορία που σέβονται και διδάσκονται όλοι οι λαοί. Και στο παρελθόν πέρασε δύσκολα χρόνια, υποδουλωμένη χωρίς Ελευθερία και υποταγμένη χωρίς Δημοκρατία. Αλλά πάντα τα κατάφερνε και τα ξεπερνούσε με τους αγώνες και την αντίσταση των πολιτών της. Έτσι και σήμερα όλοι εμείς, μόνο εμείς, θα δώσουμε τη λύση που αξίζει σε εμάς και στην Πατρίδα μας. Εμείς θα πρέπει να διώξουμε την Τρόικα-τους τραπεζίτες και τις υποταγμένες κυβερνήσεις.

Έτσι μόνο θα σταματήσουν μεσαία τάξη και λαϊκά στρώματα, να κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους, και οι θεμελιώδεις έννοιες Ελευθερία-Ισότητα-Δημοκρατία να υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης καλεί όλους τους εργαζομένους, όλους τους πολίτες της Λέσβου και κυρίως τους νέους να σηκωθούν από τους καναπέδες και επιτέλους να αντιδράσουν. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά έχουμε την ευθύνη για τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας μας. Οφείλουμε τώρα που καταλύεται πλέον κάθε έννοια Δημοκρατίας και Ελευθερίας να αντιδράσουμε. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε αλλά μαζί με όλους εσάς. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.


ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ ΛΕΣΒΟΥ

H ‘Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λέσβου, καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την πραξικοπηματικού τύπου Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία μέσα σε μια νύχτα χιλιάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ έμειναν άνεργοι.

 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους και τους καλούμε να απαιτήσουν αγωνιστικά στην εγκληματική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους στη προσυγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου σήμερα Τετάρτη 6 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ν. ΛΕΣΒΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
 
 
«Η κυβέρνηση, χωρίς να έχει τη δεδηλωμένη, όπως τουλάχιστον μέχρι τώρα ανακοινώνουν οι κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με πραξικοπηματική ενέργεια, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κλείνει τη δημόσια τηλεόραση. Την ίδια στιγμή συκοφαντεί τους εργαζόμενους.
 
Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι μόνο κάποιοι βολεμένοι από ρουσφέτι εργαζόμενοι, μαζί τους είναι 2500 χιλιάδες οικογενειάρχες που εργάζονται για την εικόνα της χώρας. Η δημόσια τηλεόραση ανήκει στον ελληνικό λαό. Είναι το σήμα που εκπέμπεται στη Θράκη, σε κόντρα της τουρκικής τηλεόρασης που κάνει τη μαύρη προπαγάνδα. Είναι οι αναμεταδότες στα νησιά του Αιγαίου. Είναι η φωνή μας στην Ομογένεια.
 
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίζουμε την δημόσια τηλεόραση. Καλούμε τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη να δηλώσουν σαφώς εάν στηρίζουν την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ή η κυβέρνηση έχει χάσει τη δεδηλωμένη, οπότε οφείλει να παραιτηθεί. Μαζί με τους υπό απόλυση εργαζόμενους στη δημόσια τηλεόραση είναι και 1.800.000 απολυμένοι από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Δεν θα περάσει αυτή τη φορά ο κοινωνικός αυτοματισμός που θέλει τους Έλληνες τον έναν εναντίον του άλλου. Θα είμαστε όλοι ενωμένοι μέχρι να φύγει η τρόικα και οι υπάλληλοί της».


ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ


Διαφωνούμε κάθετα με το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Θεωρούμε ως εθνικό πλούτο την ύπαρξη και λειτουργιά της ΕΡΤ.
Θέλουμε μια καλύτερη ΕΡΤ όχι μια κλειστή ΕΡΤ.
Μας ενοχλεί το τέλος της ΕΡΤ που πληρώνουμε αλλά μας ενοχλεί
περισσότερο η σπατάλη των κρατικών διαφημίσεων και  τα κόστη που πληρώνουμε σε κάθε προϊόν λόγο υπερβολικής διαφήμισης συντηρώντας μια πολύ κακή  ιδιωτική τηλεόραση με ιδιοτελείς στόχους.
Μας ενοχλούν χρόνια τώρα οι διοικήσεις της ΕΡΤ  που με τους κομματικούς εναγκαλισμούς απαξίωναν την δουλειά καταξιωμένων δημοσιογράφων.
Πρέπει να προστατέψουμε τον πολιτισμό μας.
Πρέπει να προστατέψουμε την δημοκρατία μας
 


ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την πραξικοπηματική έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία οι Υπουργοί της κυβέρνησης θα μπορούν να προχωρούν σε συγχωνεύσεις φορέων ή να αποφασίζουν για το κλείσιμό τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις συμφωνίες τους με την τρόικα.

Ο στόχος είναι προφανής και αφορά στην άμεση διάλυση των Δημοσίων φορέων και τις άμεσες ή έμμεσες απολύσεις 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουλίου. Σήμερα η κυβέρνηση αποφάσισε τον «ξαφνικό θάνατο» της Ε.Ρ.Τ. Με αυτόν τον πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο βάζει «λουκέτο» στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων καταφέρνοντας ένα βαρύτατο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της Ε.Ρ.Τ. και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα, αλλά και κάθε πολίτη, να αποτρέψουν τα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας, που επιδιώκουν με συνοπτικές διαδικασίες να διαλύσουν τους Δημόσιους φορείς, να συρρικνώσουν τα Δημόσια αγαθά και να προσθέσουν χιλιάδες εργαζόμενους στις λίστες των ανέργων».


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΣΒΟΥ
 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου εκφράζοντας το σύνολο των εργαζόμενων στο Δήμο Λέσβου, εκφράζει την αγανάκτησή του για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ Α.Ε. και να στείλει στην ανεργία 2.700 εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που κι αυτοί έχουν υποστεί τεράστια πλήγματα και μεγάλο κόστος από την μνημονιακή πολιτική, στέκονται αλληλέγγυοι στο αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ και ειδικότερα στους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Αιγαίου, και θα συμμετέχει μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν.
Ως πρώτο βήμα καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση μπροστά στην ΕΡΑ Αιγαίου στο τέλος της οδού Βοστάνη.
 
Ο αγώνας των εργαζόμενων στην ΕΡΤ Α.Ε. είναι και δικός μας αγώνας.


ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Το Δίκτυο Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων Λέσβου, που αποτελείται από τους κατ’ εξοχήν εκπροσώπους της υπαίθρου του νησιού μας, η οποία βιώνει εδώ και καιρό την απουσία του κράτους και των φορέων της, κατανοεί απόλυτα, την «ορφάνια» που θα βιώσουν, στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς δέκτες τους, οι τηλεθεατές και ακροατές αυτού του παραμεθόριου νησιού της χώρας μας και δηλώνουμε την απερίφραστη συμπαράσταση μας στους εργαζομένους της ΕΡΤ α.ε.  στηλιτεύοντας παράλληλα την επίφαση της κυβέρνησης, για «εξυγίανση» του οργανισμού.
Η «εξυγίανση», κύριοι της κυβέρνησης, πρέπει να ξεκινά πρωτίστως από τους εαυτούς μας .


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
(ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ)



Η Κυβέρνηση αποφάσισε τον "ξαφνικό θάνατο" της ΕΡΤ. Με αυτόν τον πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο βάζει "λουκέτο" στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων καταφέρνοντας ένα βαρύτατο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία. Αφήνουν στο δρόμο 2800 εργαζόμενους και στερούν την ελληνική περιφέρεια από  τη δική της φωνή. Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των Ελλήνων πολιτών.
Καταδικάζουμε την πραξικοπηματική έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία κλείνει η Φωνή της ΕΡΤ, ανοίγοντας το δρόμο για τις πρώτες απολύσεις σε μία νύχτα αλλά και τις υπόλοιπες, οι οποίες θα ακολουθήσουν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, προκειμένου να ικανοποιήσει η Κυβέρνηση τις συμφωνίες της με την Τρόικα.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (περιοχή Βορείου Αιγαίου) εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλεί όλους τους εργαζόμενους αλλά και κάθε πολίτη,
σήμερα Τετάρτη στις 19:00 στο Κτίριο της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ (έναντι Νοσοκομείου) για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην ενημέρωση και τη δημόσια περιουσία.
Όλοι μαζί να αποτρέψουμε
τα σχέδια Κυβέρνησης και Τρόικας, που επιδιώκουν με συνοπτικές διαδικασίες να διαλύσουν τους δημόσιους φορείς.
Η ΕΡΤ ανήκει στον Ελληνικό λαό. Καμία κυβέρνηση δε θα την κλείσει. Κανένας δε θα καρπωθεί τις δημόσιες ραδιοσυχνότητες.
Ο κοινός αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί μέχρι τέλους
 



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
                               
Το ΔΣ του συλλόγου υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής εκφράζει την αλληλεγγύη του στους  εργαζόμενους στην ΕΡΤ και στον αγώνα που διεξάγουν ενάντια στην αυταρχική και αντιδημοκρατική απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει εν μία νυκτί τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να απολύσει τους υπαλλήλους της. Ειδικότερα εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα που δίνουν μαζί με τους συναδέλφους τους και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Αιγαίου που τόσα χρόνια δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης και του πολιτισμού στα νησιά μας.
Μέσα σε λίγες ώρες, με μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου η Κυβέρνηση στέλνει στην ανεργία τους 2600 εργαζόμενους στην ραδιοτηλεόραση και ανοίγει τον δρόμο για μαζικές και το ίδιο πραξικοπηματικές απολύσεις στον ευρύτερο και στενό δημόσιο τομέα.
Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν στην κοινωνία με αυτή την απόφαση είναι σαφές, και αφορά κάθε εργαζόμενο: ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος, οπουδήποτε κι αν δουλεύει θα μπορεί εφεξής να απολυθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή χωρίς να δοθεί λογαριασμός σε κανέναν.
Η προσπάθεια των κυβερνήσεων να φέρουν τον ένα  κλάδο απέναντι στον άλλο για να περνούν αναίμακτα τα σχέδια τους, δεν πρέπει να περάσει , κυρίως  τώρα.
Σήμερα  οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, αύριο ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!
ΣΗΜΕΡΑ  Τετάρτη 12 Ιουνίου στις  7 το απόγευμα διοργανώνεται μπροστά στην ΕΡΑ Αιγαίου συλλαλητήριο υποστήριξης στον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ.
Επίσης διοργανώνεται προσυγκέντρωση στις 6 το απόγευμα από το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο που θα καταλήξει στο συλλαλητήριο.
Καλούμε τους συναδέλφους της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά.
 


ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Λέσβου

Η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λέσβου καταγγέλλει την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ. Ένα λουκέτο που δεν μεταφράζεται μόνο σε χιλιάδες απολύσεις, αλλά στοχεύει απροκάλυπτα στην ολοκληρωτική παράδοση της ενημέρωσης στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, στην πλήρη εμπορευματοποίηση κάθε δημόσιου αγαθού, στην κατίσχυση εκχυδαϊσμένων πολιτιστικών προτύπων, στην κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας.
Κανένας δεν πρέπει να μείνει απαθής απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις. Καλούμε όλους τους πολίτες της Λέσβου να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων, τους καλούμε να υπερασπιστούν τη δημοκρατία.
Λουκέτο πρέπει να μπει στην τρόικα και την κυβέρνηση του μνημονίου και όχι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.  
Όλοι και όλες σήμερα στη συγκέντρωση στο κτήριο της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ στις 7:00 μ.μ.
 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
(ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
(Για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και το κλείσιμο της ΕΡΤ)


 O Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου, καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ εν μία νυκτί, με την κατάπτυστη μεθόδευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες.
Παράλληλα ανοίγει ορθάνοικτα την πόρτα της ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και των άλλων δημόσιων φορέων που καταργεί.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στις εργαζόμενες γυναίκες της ΕΡΤ και των άλλων δημόσιων φορέων που καταργούνται και τις καλούμε να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αντισταθούν αγωνιστικά στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
 Καλούμε τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις φτωχές αγρότισσες, τις νέες γυναίκες, τους εργαζόμενους σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΗ και ώρα 6 το απόγευμα στη προσυγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στη Πλατεία Σαπφούς και στην πορεία προς το κτίριο της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ .
 



Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού  Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πραξικοπηματική ενέργεια της τρικοματικής κυβέρνησης που, για άλλη μια φορά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κλείνει μέσα σε μια νύχτα τη Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση και αφήνει άνεργους 2.656 εργαζομένους.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους χιλιάδες εργαζομένους της ΕΡΤ και θα συμπαρασταθούμε έμπρακτα και με όλες μας τις δυνάμεις στο δίκαιο αγώνα για εργασία και αξιοπρέπεια.

Ο αγώνας των απολυμένων της ΕΡΤ είναι υπόθεση όλων μας. Είναι ο αγώνας όλων μας.

Χτες η ΕΡΤ, αύριο κάποιος άλλος, σύντομα όλοι μας.

Συμπαραστεκόμαστε με τη μαζική παρουσία μας σήμερα στις 7μμ στο χώρο της ΕΡΑ Αιγαίου (απέναντι από το νοσοκομείο)


Πρυτανική  Αρχή Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην απόφαση διακοπής της λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αποτελεί θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες καθώς διασφαλίζει την αντικειμενική και ολοκληρωμένη ενημέρωση. Οι δημόσιοι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί αποτελούν βήμα έκφρασης και διαλόγου για κάθε κοινωνική ομάδα και κάθε πολίτη. Η ΕΡΤ συνιστά το μοναδικό πλήρες δίκτυο ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα και έχει επιπρόσθετα ευρύτερο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Η ΕΡΤ έχει κερδίσει διαχρονικά το κύρος της αξιόπιστης πηγής ενημέρωσης ενώ ταυτόχρονα επιτελεί ένα σοβαρότατο έργο σε διεθνές επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να επισημάνουμε και τον ρόλο των περιφερειακών σταθμών και ιδιαίτερα στο χώρο του Αιγαίου. Η αποστολή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ιδιαίτερα στο νησιωτικό χώρο του Αιγαίου, έχει εθνική σημασία, καθώς αποτελεί το μοναδικό μέσο αλληλοενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών και βασικό δίαυλο επικοινωνίας με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Παρόλο που ο εκσυγχρονισμός και αναδιάρθρωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι σήμερα αναγκαίος, η συγκεκριμένη πολιτική απόφαση αποτελεί ένα «τυφλό χτύπημα» στη δημοκρατία. Ταυτόχρονα, γεννά σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο διαχείρισης των ζητημάτων που αντιμετωπίζει ευρύτερα ο δημόσιος τομέας.

Αναγνωρίζοντας το ποιοτικό έργο που επιτελεί η ΕΡΤ και την εθνικής σημασίας αποστολή της, ιδιαίτερα στο νησιωτικό χώρο,  ζητούμε την άμεση επαναλειτουργία της.

Η Πρυτανική Αρχή
του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο!