Μedia

30/11/2015 - 19:41

ΣΕΜΜΕΛ: Απεργούμε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου

Το Σωματείο Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου καλεί όλους τους εργαζομένους στον Τύπο και στα ΜΜΕ να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά και ενωτικά στην 24ωρη απεργία, που έχουν κηρύξει οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες του κλάδου, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 προτάσσοντας την κάθετη και συνολική αντίσταση και διαμαρτυρία μας στη συνεχιζόμενη προσπάθεια αναίρεσης κάθε εργασιακού και κοινωνικο-ασφαλιστικού δικαιώματος από πλευράς Κυβέρνηση, θεσμών και εργοδοσίας.

 
 
Η συμμετοχή μας σ αυτή την απεργία θα στείλει ένα μήνυμα αντίστασης και αντίδρασης στα μέτρα κοινωνικής βαρβαρότητας και εξαθλίωσης που επιχειρεί να περάσει η Κυβέρνηση  μέσω του προϋπολογισμού και του ασφαλιστικού. Το Ασφαλιστικό είναι μείζον θέμα για τον κλάδο αφού εντάσσεται στην γενικότερη κατεύθυνση διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της μετατροπής, ενός κοινωνικού δικαιώματος σε ατομική υπόθεση. Αντιμετωπίζουμε ήδη ως εργαζόμενοι την πιο άγρια φοροεπιδρομή που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο εισόδημά μας, που εκφράζεται με σειρά από μέτρα (ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης, αυξήσεις στο ΦΠΑ κλπ).
 
 
Ως Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Λ. επισημαίνουμε η αύξηση της ανεργίας, η αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων με την κατάργηση των ΣΣΕ, οι μειώσεις των μισθών, οι μειώσεις των συντάξεων, μαζί με την επιβολή νέων έμμεσων και άμεσων φόρων δημιουργούν αδιέξοδο και επιβάλλουν την οχύρωση του κλάδου και την αναδιάταξη των δυνάμεών μας για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, της ενημέρωσης, της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας.
 
Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας. Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και της Ενημέρωσης.
 
 
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
 
• Την υπογραφή και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα Μ.Μ.Ε..
• Την επαναφορά του Νόμου 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
• Την απαγόρευση των απολύσεων με νομοθετική ρύθμιση.
• Την ανατροπή των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, της επισφαλούς κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενημερωτικά sites και portals, τις περικοπές στους μισθούς.
 
•Να απορριφθεί κάθε σκέψη για κατάργηση ή αλλαγή του 1264/1982.
 
• Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην οριστική εκθεμελίωση του ασφαλιστικού μας συστήματος, με την δημιουργία ενός ταμείου- τέρατος που θα καταπιεί τα ελάχιστα ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει στους εργαζόμενους.
 
• Την επιστροφή των κλεμμένων, μέσω PSI, καθώς και των απωλειών από το «τζογάρισμα» των αποθεματικών στα Ταμεία μας.
 
• Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζόμενων στο χώρο του τύπου.
 
Απεργούμε και αγωνιζόμαστε
μαζί με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
 
• Για να καταργηθούν τα μνημόνια και όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι που εφαρμόζουν συγκυβέρνηση και Θεσμοί.
 
• Για να μπει επιτέλους τέλος στις πολιτικές που παράγουν φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος.
 
• Ενάντια στην σχεδιαζόμενη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
 
• Ενάντια στο καθεστώς ενοικίασης εργαζομένων που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Λ. καλεί όλες και όλους τους εργαζόμενους 
στο χώρο της Ενημέρωσης, να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία της 2 Δεκέμβρη.
 
Για να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ:
   στη μετατροπή μας σε σύγχρονους δούλους,
   στο τελειωτικό χτύπημα στα Ταμεία μας,
   στη μετατροπή της χώρας σε «ειδική οικονομική ζώνη»,
   στην καταβαράθρωση της αξιοπρέπειας μας.
 
 
ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
 
 
 
 
Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Μοιράσου το άρθρο!