Μedia

30/01/2021 - 21:34

Στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης ως «απλός φοιτητής» υπέρ της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Δύο στελέχη της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, έναν υπεύθυνο τμήματος της ΔΑΠ στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ένα στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από τη Μυτιλήνη επέλεξε να φιλοξενήσει στο δελτίο της η κρατική τηλεόραση για να συζητήσει για το νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη που εγκαθιδρύει πανεπιστημιακή αστυνομία,

Ολοι θυμόμαστε αυθόρμητες περαστικές να εξυμνούν την “γκομενοσύνη” (sic) του Κυριάκου Μητσοτάκη, ή παλιότερα, επί ΓΑΠ, τους γεμάτους αυτοθυσία συνταξιούχους που τον σταματούσαν στο δρόμο για να του προσφέρουν τη σύνταξή τους για το καλό της χώρας. Σειρά έχουν οι δαπίτες με πολιτικά, απλοί, καθημερινοί φοιτητές, με στασίδι στην κυβερνητική ΕΡΤ, για να μας πείσου ότι ο μέσος φοιτητής όχι μόνο δε συμφωνεί με τις κινητοποιήσεις, αλλά δε βλέπει την ώρα και τη στιγμή που η αστυνομία θα κάνει φέις κοντρόλ στις εισόδους των ιδρυμάτων.

Έτσι λοιπόν στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, στη διάρκεια του ρεπορτάζ για τις προχθεσινές μαζικές κινητοποιήσεις, εμφανίστηκαν, όχι ένας, αλλά δύο φοιτητές, που όλως τυχαίως ευθυγραμμίζονταν πλήρως με το κυβερνητικό αφήγημα περί “βασιλείου ανομίας” στα ΑΕΙ, εξαίροντας την αναγκαιότητα για ένστολους στις σχολές.

Ο πρώτος εξ αυτών, υποστήριξε πως “Τα περιστατικά ανομίας […] αποτελούν καθημερινότητα. Είδαμε ακόμη να υπάρχουν ακόμη και γιάφκες μέσα στα πανεπιστήμια”, ενώ ο δεύτερος, ξεκαθάρισε πως: “Θα πρέπει να υπάρχει αστυνομία μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια. Η οποία αυτή αστυνομία δεν θα λειτουργεί ως φόβος για τον απλό φοιτητή, για τον μέσο φοιτητή. Αλλά θα λειτουργεί ως αποτρεπτικός μηχανισμός, ώστε να μη γίνονται παράνομες ενέργειες μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα”.

 

Eκείνο όμως, που, όλως συμπτωματικώς να υποθέσουμε, παρέλειψε να μας πει ότι τόσο ο ένας, όσο και ο άλλος καλεσμένος, είναι υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΑΠ, και συγκεκριμένα στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης και υπεύθυνος Πολιτικών Μηχανικών της παράταξης στο ΕΜΠ και πρόεδρος της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής Ηλείας αντίστοιχα. Μάλιστα, ακόμα πιο φαιδρή νότα στο όλο γεγονός δίνει πως ο πρώτος φοιτητής σπουδάζει σε τμήμα όπου η βάση εισαγωγής για το 2020 ήταν στα 7100 μόρια, δηλαδή με βάση της προωθούμενες αλλαγές της Κεραμέως κινδυνεύει άμεσα με κλείσιμο. Ενδεχομένως βέβαια αυτό να μην αποτελεί ιδιαίτερο φόβητρο για τα μέλη της γαλάζιας παράταξης, που γνωρίζουν ότι κανένας άριστος δε χάνεται.

Τουλάχιστον, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στα συστημικά ΜΜΕ και μια πρόοδο, ότι εμφανίζουν πια τους φιλοκυβερνητικούς φοιτητές με το όνομα και το πρόσωπό τους και όχι με ροζ κουκούλα…

 

Δείτε το βίντεο με τους "απλούς φοιτητές" που "τυχαία" επέλεξε η ΕΡΤ !!!

Μοιράσου το άρθρο!