Μedia

05/03/2012 - 12:00

Συνάντηση ΣΕΜΜΕΛ με τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ

yle="text-align:justify;">Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ μεταξύ αντιπροσωπείας του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) με επικεφαλής την Ανθή Παζιάνου και του Προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) Δημήτρη Τρίμη. Στη συνάντηση ανάμεσα στα άλλα που συζητήθηκαν έγινε ενημέρωση από πλευράς του Σωματείου για την εργασιακή κατάσταση που επικρατεί στα τοπικά ΜΜΕ και οι δράσεις που έχει αναπτύξει το Σωματείο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ συνεχάρη το ΣΕΜΜΕΛ για την πρωτοπόρο δράση που έχει αναπτύξει στην προάσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στα ΜΜΕ της Λέσβου. Επίσης ο κ. Τρίμης ανάφερε χαρακτηριστικά πως για να αντιμετωπιστεί η κρίση στο χώρο του Τύπου χρειάζεται ανάδραση από τη βάση, η οποία “φλερτάρει” με την απόσυρση και την εξατομίκευση. Γι αυτό τόνισε ότι πρέπει να χτιστεί ένα μαζικό, ανοιχτό, δημοκρατικό και αγωνιστικό Συνδικάτο, να οργανωθεί η αλληλεγγύη, να σφυρηλατηθεί η διακλαδική ενότητα ως πρόπλασμα για το Συνδικάτο Τύπου.

Από πλευράς της αντιπροσωπείας του ΣΕΜΜΕΛ τονίστηκε ότι το βασικό θέμα είναι η συγκρότηση ενός κινήματος που θα διαμορφώσει έναν ευνοϊκό συσχετισμό και θα εγκαινιάσει μια περίοδο παρατεταμένου πολύμορφου αγώνα που θα θέτει ως αιχμή τις συλλογικές συμβάσεις, αλλά ταυτόχρονα θα αντιπαλεύει την επισφαλή ή απλήρωτη ή ανασφάλιστη εργασία, τις απολύσεις.

Μοιράσου το άρθρο!