Μedia

16/02/2011 - 18:48

Συνελήφθη ο διαχειριστής του Lesvosnews.net για εκβιασμό

Πριν από μερικές ώρες συνελήφθη  στη Μυτιλήνη ο διαχειριστής του   Lesvosnews.net  για υπόθεση εκβιασμού. Αυτό
...βέβαια δεν έγινε αλλά ...   είναι το όνειρο δημοσιογράφου της Μυτιλήνης που έχει ενοχληθεί από την επιτυχία μας !!! Προσέξτε την είδηση που δημοσίευσε πριν λίγο η Ελευθεροτυπία: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=252064

"Τίτλος: Δύο συλλήψεις για εκβιασμό μέσω διαδικτύου Ένας άντρας και μία γυναίκα συνελήφθησαν σήμερα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τις κατηγορίες της άσκησης μέσω διαδικτύου συκοφαντικής δυσφήμησης, απόπειρας εκβιασμού και παράνομης βίας σε δικαστικούς, κρατικούς λειτουργούς και επιχειρηματίες, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Πρόκειται για δύο Έλληνες, έναν άντρα και μία γυναίκα, 50 και 38 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν κατόπιν μήνυσης που υπέβαλλε στην εισαγγελία επιχειρηματίας, σύμφωνα με τον οποίο οι δύο συλληφθέντες αναρτούσαν δημοσιεύματα που τον έθιγαν στον ιστότοπο που διαχειρίζονταν, ενώ τον εκβίαζαν προκειμένου να του αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες ερευνώντας τα ψηφιακά τους ίχνη στο διαδίκτυο και στη συνέχεια, έπειτα από καταπείγουσα δικογραφία που τους διαβίβασε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, πραγματοποίσηαν έρευνα στο σπίτι τους, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για τους διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκε έντυπο υλικό και χειρόγραφες σημειώσεις, το οποίο, σύμφωνα με τους αστυνομικούς αποδεικνύει την παράνομη δράση των ανωτέρω δραστών, κυρίως όσον αφορά στα καταγγελλόμενα σε βάρος κρατικών λειτουργών, δικαστικών και επιχειρηματιών. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή, έντεκα cd-dvd, μια δισκέτα, ένα σημειωμάριο με χειρόγραφες σημειώσεις και άλλα πειστήρια τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ο 50χρονος είχε αποφυλακισθεί πρόσφατα, αφού είχε εκτίσει στις Φυλακές Κορυδαλλού ποινή κάθειρξης 16 ετών για κακουργήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών."

__________________________________________ Ο συγκεκριμένος λοιπόν δημοσιογράφος αναφέρει  την είδηση και προσθέτει την  φράση: "Να σημειώσουμε ότι και στη Μυτιλήνη έχουν κατά καιρούς ακουστεί διάφορες καταγγελίες για παρόμοιες περιπτώσεις, ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο από υποψηφίους." (κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση) Το να δημιουργήσει κανείς εντυπώσεις είναι πολύ εύκολο !!!! Το να κάνεις κάτι καλό που θα το αγκαλιάσει ο κόσμος είναι το δύσκολο !!!! Και για την ιστορία δεν μας ψάχνει καμία δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ! Και όσοι προεκλογικά μας κατηγόρησαν ότι κάνουμε "παιχνίδια" στη συνέχεια   από την πορεία μας έχουν καταλάβει ότι είμαστε ανεξάρτητοι και δεν ανήκουμε σε κανέναν !!!  Ευτυχώς η πόλη της Μυτιλήνης είναι πολύ μικρή.... Καληνύχτα !!!!! Lesvosnews.net

Μοιράσου το άρθρο!