Μedia

12/02/2013 - 23:31

Συνελήφθησαν ο Χ. Βαλασέλλης και ο Μ. Γιαννακέλος λόγω Jayzee

Συνελήφθησαν  ο Χ. Βαλασέλλης και  ο Μ. Γιαννακέλος   λόγω  Jayzee

Συνελήφθησαν  ο Χ. Βαλασέλλης και  ο Μ. Γιαννακέλος   λόγω  Jayzee

Ο

Χρήστος Βαλασέλλης δημιουργός του ψηφιακού καναλιού Jayzee συνελήφθη  σήμερα μετά από ανώνυμη καταγγελία.

Μαζί του συνελήφθη  και Μανώλης Γιαννακέλος  (ιδιοκτήτης της Τηλεόρασης Μυτιλήνης) επειδή παρείχε "φιλοξενία" στο jayzee.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Jayzee έδω και μήνες έκανε δοκιμαστικές εκπομπές.  Αρχικά με αναλογικό σήμα και μετά με ψηφιακό σήμα. Μαζί με το Jayzee   ψηφιακές εκπομπές  έκανε και η Τηλεόραση Μυτιλήνης με ροή RSS ειδήσεων από την ιστοσελίδα του Ράδιο Lesvos και όχι με τηλεοπτικό πρόγραμμα.
Κατά τη διάρκεια των εκπομπών του Jayzee συχνά περνούσε κρόουλ ειδοποίησης ότι οι εκπομπές είναι δοκιμαστικές και γίνονται για την ανάπτυξη του λογισμικού Jazler για τηλεοπτικούς σταθμούς.

Είναι θλιβέρο που μια τόσο ωραία προσπάθεια σταματά άδοξα... Θυμίζουμε ότι ο Χ. Βαλασέλλης είχε δημιουργήσε και το τηλεοπτικό σταθμό Rage που έκλεισε μετά από καταγγελίες.


up date

Σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης Μυτιλήνης ο Μανώλης Γιαννακέλος μέσα από το κρατητήριο εξήγησε τους λόγους της σύλληψης του.

"Η Ασφάλεια Μυτιλήνης πήρε τον Χρήστο Βαλασέλλη και τον πήγαν στο βουνό όπου και τους παρέδωσε τα μηχανήματα. Με τα μηχανήματα αυτά πραγματοποιούσε διάφορους πειραματισμούς σε νέα ψηφιακά δεδομένα τηλεοπτικών σταθμών. Κάποια στιγμή ανέβηκα επάνω προκειμένου να δω περί τίνος πρόκειται. Οι αστυνομικοί με ρώτησαν για το κτίριο και τους είπα πως ήταν δικό του. Αποτέλεσμα να με συλλάβουν για την παραχώρηση που είχα κάνει ! Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο ίδιο κτίριο, έχει παραχωρηθεί χώρος για την ελληνική αστυνομία που διαθέτει τους ασυρμάτους της αστυνομίας, τους ασυρμάτους της Πυροσβεστικής για εξυπηρέτηση τους, ενώ παράλληλα έχει παραχωρήσει χώρο στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Άστρα που είναι απόλυτα νόμιμος"

Επίσης ο Μ. Γιαννακέλος δήλωσε ότι ο Χρήστος Βαλασέλλης έχει υποβάλει μήνυση κατά του τηλεοπτικού σταθμού  "Αρχιπέλαγος" γιατί εξακολουθεί να εκπέμπει αν και υπάρχει απόφαση του ΕΣΡ για οριστική παύση λειτουργίας. Υπογράμμισε ότι οι Νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν για όλους και ότι οι "αρχές κοιμούνται"

 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

up date  2 

 

H επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Δ/νσης Λέσβου

Την 12-02-2013 το βράδυ, συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 63 και 39 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας «περί ραδιοσταθμών».

Ειδικότερα, ο 39χρονος εντοπίστηκε τη στιγμή που αναμετέδιδε με ειδικά μηχανήματα, από κτηριακή εγκατάσταση ιδιοκτησίας του 63χρονου, στην ανωτέρω περιοχή, πρόγραμμα ψηφιακού τηλεοπτικού σταθμού, χωρίς την απαιτούμενη άδεια από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Μοιράσου το άρθρο!