Μedia

29/05/2018 - 11:43

Τετάρτη 30 Μαΐου: 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ - Ανακοίνωση ΣΕΜΜΕΛ

Το Σωματείο Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου καλεί τους εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων στον Τύπο, να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά και ενωτικά στην 24ώρη Πανελλαδική Απεργία της Tετάρτης 30 Μάη 2018, που κήρυξαν οι Ενώσεις κι οι Ομοσπονδίες του κλάδου στα πλαίσια της Πανεργατικής Απεργίας της ΓΣΕΕ.


Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης, ως ενεργό κομμάτι του σκληρά δοκιμαζόμενου εργατικού κινήματος και της ελληνικής κοινωνίας.
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ –  ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ στα αντιλαϊκά μέτρα και στις μνημονιακές δεσμεύσεις που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση θέτοντας στην ατζέντα διαρκώς και νέα ληστρικά μέτρα, αδιαφορώντας προκλητικά για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου.
Ο αγώνας εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων είναι διαρκής μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον ύφεσης, λιτότητας, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας, νέων περικοπών στις συντάξεις, δριμείας φοροεπιδρομής και υπερφορολόγησης, φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:
• Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζόμενων στο χώρο του Τύπου
• Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
• Απαγόρευση των απολύσεων με νομοθετική ρύθμιση
• Υπογραφή και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα Μ.Μ.Ε..
• Επαναφορά του Νόμου 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
• Ανατροπή των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, της επισφαλούς κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενημερωτικά sites και portals, τις περικοπές στους μισθούς
• Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
• Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
• Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματος, με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ
• Επιστροφή των κλεμμένων, μέσω PSI, καθώς και των απωλειών από το «τζογάρισμα» των αποθεματικών στα Ταμεία μας

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ 2018
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

     Ο Πρόεδρος                                                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας
Βαγγέλης Παπαντώνης                                                                                           Θράσος Αβραάμ

Μοιράσου το άρθρο!