Μedia

11/11/2014 - 17:14

Τίτλοι τέλους για το "Δημοκράτη Μυτιλήνης"

 Ανακοίνωση της εφημερίδας "Δημοκράτης Μυτιλήνης"
 
Ο « ΔΗΜΟΚΡΤΑΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ» που συμπληρώνει το 2015, 12 χρόνια έκδοσης, που δεν έχει δικό του τυπογραφείο, στα οικονομικά μεγέθη του, κρίνεται ως ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.
Το πρόβλημά του , όπως χιλιάδων επιχειρήσεων, είναι  οι ανεξόφλητες από μέρους ΧΡΕΩΣΤΩΝ απαιτήσεις του και γενικότερα η τακτική της αυτοδιοίκησης, του Δημοσίου, των ιδιωτών πελατών στον τομέα της διαφήμισης και των δημοσιευμάτων, να καθυστερούν πληρωμές σε βάθος χρόνου από 3 μήνες  μέχρι και 3 χρόνια , ανεξάρτητα αν το Υπουργείο Οικονομικών επιβάλει άμεση έκδοση τιμολογίων και πληρωμή του Φ.Π.Α εντός τριμήνου.
Αυτή η κατάσταση ήταν μοιραίο να δημιουργήσει ΑΔΙΕΞΟΔΟ ρευστότητας.
Βεβαίως δεν είχαν  καμιά υποχρέωση , συνεργάτες όπως το ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ να υπομένει στο χρόνο  όπως υπομένει η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  και δικαστικά διεκδικεί να εισπράξει τις  απαιτήσεις της. Εκκρεμούν 5 αγωγές εκ των οποίων οι 3 δικάστηκαν και αναμένονται ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!
Οι υποχρεώσεις της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ έναντι πάντων, καλύπτονται  από το «λαβείν» της αλλά αυτό σε ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ με άγνωστο τον χρόνο της ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ και αντίστοιχα της ΠΛΗΡΩΜΗΣ!
Για δικούς του λόγους , καθώς έχει το δικαιώμα το ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ αρνείται την πίστωση περαιτέρω. Έχει δίκιο, αν μόνο αυτός είναι ο λόγος της άρνησής του.
Αυτονόητο ότι ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ χωρίς τυπογραφείο, δεν βγαίνει και η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ προκύπτει  εκ των δεδομένων.
Δεν μιλάμε για οριστική ΔΙΑΚΟΠΗ,  μιλάμε για ΑΝΑΣΤΟΛΗ, επειδή εξετάζονται περιπτώσεις, νέου σχήματος,  νέας έντυπης μορφής , ηλεκτρονικής παρουσίας, νέων προσώπων,  νέων εταιρικών συμφωνιών.
Επιθυμούμε να γράψουμε για τις γενικότερες πάρα πολύ κακές συνθήκες  του Περιφερειακού τύπου  τα τελευταία  4 χρόνια και τις από βάθους καρδιάς ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ μας στους πολλούς, ειλικρινά πάρα πολλούς φίλους και  αναγνώστες που μας στήριξαν. Αυτά στις επόμενες σελίδες!

Μοιράσου το άρθρο!