Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

03/09/2021 - 15:11

20 χρόνια ! ! !

Με ανάρτηση του ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κ. Νίκος Ζούρος μας υπενθυμίζει ότι χθες το Μουσείο, που συνέβαλε όσο τίποτα άλλο στην προβολή της Λέσβου, είχε γενέθλια. Πέρασαν κιόλας 20 χρόνια. Και η προσφορά του κ. Ζούρου είναι τεράστια καθώς αποτελεί την ψυχή του Μουσείου. (Σημειώνουμε ότι είναι άμισθος Διευθυντής). Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2021 συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την ημέρα των εγκαινίων των εκθέσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου που πραγματοποιήθηκαν στις 2 Σεπτεμβρίου 2001, από τον τ. Υπουργό Πολιτισμού Ε. Βενιζέλο και τον τ. Υπουργό Αιγαίου Ν. Σηφουνάκη στο Σίγρι.

20 χρόνια δημιουργικής πορείας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και ασυνήθιστα μεγάλες δυσκολίες που προέκυψαν για ένα νεοσύστατο οργανισμό που ξεκινούσε εκ του μηδενός στην ακριτική Ελληνική περιφέρεια.

Συναντήσαμε στην πορεία πολλαπλές κρίσεις που πέρασε η χώρα αλλά και η Λέσβος, αλλά συνεχίσαμε την προσπάθεια.

Το Μουσείο χάρη στην προσπάθεια και την αυταπάρνηση των στελεχών και των συνεργατών του παρουσίασε στους πολίτες της χώρας και του κόσμου την μοναδικότητα και το μεγαλείο του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και ανέδειξε τα μνημεία της γεωλογικής κληρονομιάς του νησιού, επιτυγχάνοντας την αναγνώριση της Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO!

Eνα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους οραματίσθηκαν, βοήθησαν, στήριξαν, συνέβαλαν, έβαλαν πλάτη και υλοποίησαν τον σχεδιασμό για την λειτουργία ενός σύγχρονου Μουσείου στο ακριτικό Σίγρι - κέντρου έρευνας, γνώσης, εκπαίδευσης, τέρψης και αναψυχής, που να απευθύνεται και να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στον απαιτητικό πολίτη του κόσμου!

Συνεχίζουμε......

 

Νίκος Ζούρος

Μοιράσου το άρθρο!