Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

01/06/2020 - 12:39

34.170 οι μοναδικοί ψηφιακοί επισκέπτες στα «ΑΘΕΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ»

Στις 18 Μαΐου ξεκίνησε η νέα ψηφιακή δράση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου «ΑΘΕΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ» η οποία προκάλεσε το ζωηρό ενδιαφέρον των φίλων του Μουσείου αλλά και την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 18 – 30 Μαΐου 2020 στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020 και αφορούσε τη ροή ημερήσιων αναρτήσεων στη σελίδα του στο Facebook, με επιλεγμένα και σχολιασμένα εκθέματα των συλλογών του που δεν έχουν γίνει γνωστά στο κοινό αλλά και άγνωστες στιγμές από την ανασκαφή, συντήρηση και ανάδειξή τους.

34.170 οι μοναδικοί ψηφιακοί επισκέπτες της έκθεσης στην σελίδα του Μουσείου στο Facebook που επισκέπτονταν καθημερινά τα ψηφιακά εκθέματα, τα περισσότερα από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Μεταξύ των 22 εκθεμάτων που παρουσιάσθηκαν περιλαμβάνονται ο απολιθωμένος κορμός κωνοφόρου δένδρου με το ριζικό του σύστημα που παρουσιάσθηκε στις 18 Μαΐου, εντυπωσιακά πετρώματα και ορυκτά, τμήματα απολιθωμένων κορμών, λεισμένες τομές, κλαδίσκοι καρποφόρων δένδρων, απολιθωμένα φύλλα, απολιθωμένα οστά και δόντια ζώων όπως αλιγάτορες, σαύρες, φίδια, βατράχια, μυοξοί, χάμστερ και μυγαλές που έζησαν στο υποτροπικό δάσος της Λέσβου πριν από 18,5 εκατομμύρια χρόνια.

Αρκετοί μας προέτρεψαν να συνεχίσουμε την παρουσίαση των εκθεμάτων, λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν τα τεκμήρια αλλά και του σχετικά περιορισμένου αριθμού τεκμηρίων που που παρουσιάσθηκαν μέχρι σήμερα.

Ανταποκρινόμενο στις προτροπές των ψηφιακών επισκεπτών του και στα πλαίσια του εορτασμού των 25 χρόνων του,  το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου αποφάσισε την μετατροπή της ψηφιακής δράσης σε Ψηφιακή Έκθεση η οποία θα συνεχισθεί καθ’ όλη την διάρκεια του 2020 μέσω ροής αναρτήσεων στη σελίδα του στο Facebook αλλά και μέσω της ιστοσελίδας petrifiedforest.gr στην οποία θα παρουσιάζονται σχολιασμένα εκθέματα των συλλογών του που συμμετέχουν στην έκθεση.

Η έκθεση θα παρουσιασθεί στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου στο Σίγρι μετά την επαναλειτουργία του Μουσείου στις 15 Ιουνίου 2020.

 

Μοιράσου το άρθρο!