Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

16/08/2020 - 10:00

«Δεινοθήρια και Σεκόιες» από το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου - Κυριακή 16 Αυγούστου

ΘΕΡΙΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΙΝΟΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΚΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΛΕΣΒΟΥ 

Κυριακή 16 Αυγούστου και ώρα 10:00 π.μ.

στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου 

 

Στο πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΔΕΙΝΟΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΚΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΛΕΣΒΟΥ» θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι μικροί φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020 και ώρα 10 π.μ.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο χθες και το σήμερα, στο Απολιθωμένο Δάσος και το δάσος που ζούσε πριν 20 εκατομμύρια χρόνια στην ίδια ακριβώς περιοχή. Για δύο ώρες, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν φυτά και ζώα που έχουν πλέον εξαφανιστεί όπως οι σεκόιες και τα δεινοθήρια. Θα ανακαλύψουν τους γιγαντιαίους απολιθωμένους κορμούς σεκόιας από τον χερσαίο και θαλάσσιο χώρο του Απολιθωμένου Δάσους αλλά και το ακριβές όσο και εντυπωσιακό πρόπλασμα του Δεινοθηρίου της Λέσβου σε φυσικές διαστάσεις με ηχητικά εφέ και κίνηση. 

Οι σεκόιες είναι τα μεγαλύτερα δένδρα που έζησαν στη γη πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια. Στο Απολιθωμένο Δάσος συναντάμε σήμερα γιγαντιαίους απολιθωμένους κορμούς δέντρους αλλά και τα φύλλα τους, τα οποία αποκαλύπτουν μοναδικά μυστικά για το κλίμα και την γεωγραφία της περιοχής. 

Το Δεινοθήριο της Λέσβου είναι ένα από τα παλαιότερα απολιθώματα προβοσκιδωτών θηλαστικών της Ελλάδας, ηλικίας 19 εκατομμυρίων ετών. Η απολιθωμένη γνάθος και τα οστά του ζώου βρέθηκαν στην περιοχή του Γαβαθά Λέσβου και η παρουσία τους μαρτυρεί την πρώιμη  μετανάστευση τους προς την Ευρασία.

Κατά τη διάρκεια τους εκπαιδευτικού προγράμματος τα παιδιά θα αναζητήσουν πληροφορίες στο αρχείο των απολιθωμάτων που αποκαλύπτεται μέσα από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου για τις σεκόιες και τα δεινοθήρια αλλά και τη σημασία τους για την κατανόηση των μεγάλων κλιματικών μεταβολών του παρελθόντος. 

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΔΕΙΝΟΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΚΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΛΕΣΒΟΥ» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών (ελάχιστος αριθμός παιδιών: 5). Το κόστος συμμετοχής είναι 5€/παιδί.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο  22530-54434, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Μοιράσου το άρθρο!