Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

10/03/2021 - 12:36

Το Γεωπάρκο Λέσβου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου - Προβολή της Λέσβου ως Αειφόρος Τουριστικός Προορισμός

Το Γεωπάρκο Λέσβου στη Διεθνή Τουριστική  Έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΩΣ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ 9 – 12 Μαρτίου 2021

Σημαντικές επαφές για την προβολή της Λέσβου ως Αειφόρος Τουριστικός Προορισμός, θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου ITB Berlin NOW. Η έκθεση τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά ψηφιακά από 9 έως 12 Μαρτίου 2021 και θα φιλοξενηθεί σε ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.

Η Λέσβος προβάλλεται μαζί με τα υπόλοιπα 160 Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO από 44 χώρες από όλο τον κόσμο στο ψηφιακό σταντ του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO αναδεικνύοντας το Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Η προβολή της Λέσβου και όλων των 161 Γεωπάρκων από όλο τον κόσμο περιλαμβάνει παρουσίαση από τον Καθ. Νίκο Ζούρο, Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και Πρόεδρο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων, των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα Γεωπάρκα ως τουριστικοί προορισμοί για εναλλακτικές μορφές τουρισμού. 

Στο ψηφιακό περίπτερο των γεωπάρκων θα οργανωθούν ειδικές ψηφιακές συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και φορείς του τουρισμού από το εξωτερικό. Παράλληλα την Πέμπτη 11 Μαρτίου προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική παρουσίαση των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO.

Καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάζεται ο Παγκόσμιος χάρτης των Γεωπάρκων με τις πέντε σφαίρες από όλο τον κόσμο, στις οποίες έχουν αποτυπωθεί οι θέσεις των Γεωπάρκων από όλο τον κόσμο και ο οποίος δημιουργήθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί οπτικοακουστικό υλικό προβολής με εντυπωσιακές φωτογραφίες Γεωπάρκων καθώς και πληροφορίες για τα περιφερειακά δίκτυα του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων, το Ευρωπαϊκό, της Ασίας – Ειρηνικού και της Λατινικής Αμερικής – Καραϊβικής.

Η ITB Βερολίνου είναι η σημαντικότερη ταξιδιωτική έκθεση του κόσμου, όπου κάθε χρόνο συναντάται η διεθνής βιομηχανία τουρισμού. Χιλιάδες επιχειρηματίες που εργάζονται στην βιομηχανία ταξιδίου, τουριστικοί πράκτορες, φορείς, επισκέπτες, δημοσιογράφοι, επίσημες αποστολές από όλο τον κόσμο ενημερώνονται κάθε χρόνο για τις τελευταίες εξελίξεις στον ταξιδιωτικό τομέα. Η συμμετοχή του Γεωπάρκου Λέσβου στην ΙΤΒ, τη μεγάλη αυτή τουριστική έκθεση, αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην προβολή της ως Αειφόρος Τουριστικός Προορισμός.

 

Μοιράσου το άρθρο!