Skip to main content

Μοναδικές βιωματικές εμπειρίες για μαθητές - Ξεκίνησαν οι εκπαιδευτικές δράσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Ξεκίνησαν οι εκπαιδευτικές δράσεις

στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

 

Ποικίλες βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι και τα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους.

Τη φετινή χρονιά οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τα νέα μεγάλης επιστημονικής αξίας απολιθώματα τα οποία ήρθαν στο φως από τις πρόσφατες ανασκαφικές εργασίες του Μουσείου, να τα μελετήσουν και να ανακαλύψουν τις μοναδικές πληροφορίες που μας δίνουν και μπορούν να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση σύγχρονων παγκόσμιων προβλημάτων.

Στο χώρο του Μουσείου τους μαθητές περιμένει μια έκπληξη καθώς μπορούν να γνωρίσουν το δεινοθήριο της Λέσβου τον Αλιγάτορα της Λιώτας, ακριβή αντίγραφα των ζώων που ζούσαν πριν 18 εκ. χρόνια πριν στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους.

G

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Νηπιαγωγείο

«Ο Παραμυθένιος Κόσμος»

Η πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη μετά την άρση των περιορισμών για τις σχολικές εκδρομές πραγματοποιήθηκε από τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου «Ο Παραμυθένιος Κόσμος», οι οποίοι συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου αφιερωμένο στα Ηφαίστεια και τη συμβολή τους στη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Οι μικροί μαθητές έφτασαν στο Μουσείο συνοδευόμενοι από τον κ. Ε. Πλάτων και τους εκπαιδευτικούς, όπου τους υποδέχθηκε η υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων κα. Κ. Μπεντάνα και τα στελέχη του Μουσείου Μ. Αντωνάκης και Α. Λαμπρακόπουλος για την υλοποίηση των δράσεων, στις οποίες τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι μαθητές έζησαν μοναδικές εμπειρίες καθώς γνώρισαν το φαινόμενο της ηφαιστειότητας, συμμετείχαν σε βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ένα πρωτότυπο θεατρικό παιχνίδι. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης τη δημιουργία ενός ηφαιστείου από τους ίδιους τους μαθητές, μέσα από το οποίο να γνωρίσουν τη γεωλογική ιστορία της Λέσβου εκατομμύρια πριν στο γεωλογικό χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2251047033, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται με αυστηρή τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

 

 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία