Ναυτιλιακά - Μεταφορές

15/06/2019 - 21:14

Το "Νήσος Χίος" στο Σίγρι Λέσβου - Είναι γεγονός! - Είναι η καλή είδηση του καλοκαιριού!

Ένα μεγάλο βήμα για το νησί μας!

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019. Μια ιστορική ημέρα για το νησί μας. Λίγο πριν τις δέκα το βράδυ το "Νήσος Χίος" δένει κάβους στο Σίγρι! 

Μετά από 10 χρόνια είχαμε και πάλι άφιξη πλοίου στο λιμάνι Σιγρίου.  Και όχι μόνο.

Για πρώτη φορά έχουμε άφιξη πλοίου στο Σίγρι από τον Πειραιά και όχι από το Λαύριο (όπως ίσχυε πριν 10 χρόνια).

Σήμερα λοιπόν έγινε ένα σημαντικό βήμα για την τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη της Δυτικής Λέσβου. Με την ακτοπλοϊκή σύνδεση και με την ολοκλήρωση του λιμένα Σιγρίου σε συνδυασμό με τον οδικό άξονα Καλλονής - Σιγρίου αναμένονται σαρωτικές αλλαγές - επιτέλους - στη ξεχασμένη Δυτική Λέσβο. Το Σίγρι θα είναι πιο κοντά από ποτέ στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και στη Μυτιλήνη. 

Tο πρώτο αυτό δρομολόγιο υποδέχτηκαν στο λιμάνι ο νέος Δήμαρχος  Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού Δήμου Λέσβου Κώστας Αστυρακάκης.

Ευχή όλων είναι το δρομολόγιο να υποστηριχθεί από τους κατοίκους της Δυτικής Λέσβου και από τους φορείς εντός και εκτός νησιού. 

 Υπενθυμίζουμε τα δρομολόγια;

  • Από Πειραιά κάθε Σάββατο στις 13:00 για Μεστά με άφιξη στις 18:40 και αναχώρηση στις 19:10 με άφιξη στο Σίγρι στις 21:40.
  • Από Σίγρι κάθε Σάββατο στις 23:00 για Μεστά με άφιξη στις 01:30 και αναχώρηση στις 02:00 με άφιξη στον Πειραιά στις 07:40 της Κυριακής.

 

Ο Στρατής Ζαφείρης  είχε αναφέρει τα παρακάτω για τη σημασία της νέας γραμμής:

"Με  τη γραμμή αυτή γίνεται στην πράξη ένα σημαντικότατο βήμα για την εξωστρέφεια της Δυτικής Λέσβου κι ανοίγουν καινούργιοι ορίζοντες για τη μεταφορά επιβατών, πρώτων υλών και προϊόντων, από και προς το Σίγρι. Είναι προφανές πως με την ολοκλήρωση και του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, μειώνονται οι χρόνοι κι οι αποστάσεις και δημιουργούνται νέα δεδομένα για το νέο Δήμο Δυτικής Λέσβου, που θα βρεθεί σε σαφώς πλεονεκτικότερη θέση απ’ αυτή που βρίσκεται σήμερα η περιοχή"

 

 Λίγο πριν ξεκινήσει από τον Πειραιά ο Βουλευτής Λέσβου Γιώργος Πάλλης δημοσίευσε την παρακάτω φωτογραφία και σχόλιο:

"Το πλοίο είναι έτοιμο προς αναχώρηση! Αφήνει πίσω του τον Πειραιά και ξεκινά το πρώτο ταξίδι για το Σίγρι. Και είναι μόνο η αρχή! Το Σίγρι θα είναι από απόψε η πύλη της Δυτικής Λέσβου. Είμαστε περήφανοι και συνεχίζουμε!"

 

φδφ

 

φωτο Ηλίας Κουνιαρέλλης/ Ταξιάρχης Βέρρος

Μοιράσου το άρθρο!