Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

14/05/2020 - 10:44

Ψηφιακά η Διεθνής Ημέρα Μουσείων - «ΑΘΕΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ» στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

ΔΙΕΘΝHΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2020 Νέα ψηφιακή δράση από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ΑΘΕΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ 18-30 Μαΐου 2020

Φέτος τα Μουσεία γιορτάζουν ψηφιακά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου από την έναρξη  της κρίσης εντείνει τις προσπάθειές του για επικοινωνία με το κοινό και τους μαθητές μέσω ποικιλίας ψηφιακών ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δράσεων από την ιστοσελίδα του και τα κοινωνικά δίκτυα.

Το Μουσείο στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020 παρουσιάζει τη νέα ψηφιακή δράση «ΑΘΕΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ», η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα 18 - 30 Μαΐου 2020.

Η ψηφιακή δράση «ΑΘΕΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ» αφορά τη ροή δύο ημερήσιων αναρτήσεων στις σελίδες του στο Facebook και το Instagram, με επιλεγμένα και σχολιασμένα εκθέματα των συλλογών του που δεν έχουν γίνει γνωστά στο κοινό αλλά και άγνωστες στιγμές από την ανασκαφή, συντήρηση και ανάδειξή τους.

Το θέμα που επέλεξε φέτος το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ΙCOM) για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου 2020 είναι «ΜΟΥΣΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ. ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ». Με την επιλογή του θέματος αυτού το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο των μουσείων στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του κάθε τόπου.

Το Μουσείο από την έναρξη λειτουργίας του πριν από 25 χρόνια, συνεχίζει να λειτουργεί ως κιβωτός προστασίας και ανάδειξησ των απολιθωμάτων που συγκροτούν το Απολιθωμένο Δάσος και των γεωτόπων της Λέσβου, των τεκμηρίων της γεωιστορικής εξέλιξης του Αιγαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 2251047033, Ε-mail: lesvospf@otenet.gr, www.petrifiedforest.gr.

Μοιράσου το άρθρο!