Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

02/08/2011 - 16:33

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011: Παρουσίαση βιβλίου Μιχάλη Καπιωτά

Παρουσίαση βιβλίου του Μιχάλη Καπιωτά «Άνθρωποι και Επαγγέλματα
Χώροι και Καταστήματα του Μανταμάδου στις δεκαετίες ’50-‘60» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011, ώρα 20:00

 

Το βιβλίο του Μιχάλη Καπιωτά με τίτλο «Άνθρωποι και Επαγγέλματα - Χώροι και Καταστήματα του Μανταμάδου στις δεκαετίες ’50-‘60» θα παρουσιαστεί στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011 και ώρα 20:00.

Το βιβλίο «Άνθρωποι και Επαγγέλματα - Χώροι και Καταστήματα του Μανταμάδου στις δεκαετίες ’50-‘60» του Μιχάλη Καπιωτά είναι προϊόν εμπειρίας και βιωμάτων από τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του συγγραφέα. Μέσα από τις σελίδες του αποτυπώνεται η οικονομική και κοινωνική ζωή του Μανταμάδου κατά τις δεκαετίες ’50 και ‘60.

Ξεφυλλίζοντας κανείς το βιβλίο, βλέπει να ξαναζωντανεύουν άνθρωποι και καταστάσεις του σημάδεψαν μια χρονική περίοδο που γεφυρώνει την παλιά με την σύγχρονη εποχή. Στο βιβλίο έχουν καταγραφεί περισσότερα από εκατόν πενήντα μαγαζιά και επαγγελματικές δραστηριότητες, άλλες κύριες και αποκλειστικές και άλλες δευτερεύουσες και συμπληρωματικές. Η καταγραφή τους στηρίχτηκε κυρίως στη μνήμη ανθρώπων που έζησαν εκείνες τις εποχές, στη διάθεση των ανθρώπων να ξαναθυμηθούν καθώς και στα υγρά μάτια αυτών που έφερναν στο νου το παρελθόν. Ο συγγραφέας από μικρός βρέθηκε μέσα στα μαγαζιά, στην πιάτσα, μέσα στην τότε καρδιά του χωριού, στην πλατεία «τ’ Αγιού Βασλιού» και έζησε τις μικρές και μεγάλες στιγμές του Μανταμάδου.

Το βιβλίο αποτελεί παράλληλα ένα σημαντικό οδηγό για τους νέους ανθρώπους αφού περιλαμβάνει μοναδικές καταγραφές της ιστορίας του Μανταμάδου των δεκαετιών ’50-‘60.

Μοιράσου το άρθρο!