Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

10/08/2011 - 16:47

Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Εκδηλώσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίαςτη νύκτα της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

 

ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ

 Tηλεόραση Σαγκάης : ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Ισλανδική τηλεόραση : «Eyjafjallajokull: Το χρονικό της ηφαιστειακής έκρηξης που σταμάτησε την αεροπλοϊα στην Ευρώπη»

ΒΒC : Aristotle’s lagοon - Λέσβος και Βιοποικιλότητα

  Εκδηλώσεις υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου το Σάββατο 13 Αυγούστου, παρουσιάζει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του, στο Σίγρι. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
  • Νυχτερινές ξεναγήσεις στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, καθώς το Μουσείο θα παραμένει ανοιχτό ως τις 11:00 το βράδυ.
  • Γευσιγνωσία Μεθυμναίου οίνου
  • Προβολές ντοκυμαντέρ

 

ΝΥΚΤΕΡΙΝΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Στις 20.30 οι επισκέπτες και οι φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ιδιαίτερη ξενάγηση στις εκθέσεις του Μουσείου από τον Διευθυντή Αν. Καθηγητή Νίκο Ζούρο, να περιηγηθούν στους χώρους του Μουσείου για να γνωρίσουν τα μυστικά της δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους και να θαυμάσουν τα έργα των καλλιτεχνών στις περιοδικές εκθέσεις που λειτουργούν.  

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν: Α. Στις 18.00 η πρώτη προβολή στη Λέσβο του ντοκιμαντέρ της Ισλανδικής Τηλεόρασης «Eyjafjallajokull: Το χρονικό της ηφαιστειακής έκρηξης που σταμάτησε την αεροπλοϊα στην Ευρώπη» Β. Στις 19.00 η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ της Τηλεόρασης της Σαγκάης – Απόδραση στη ΛΕΣΒΟ. Πρόκειται για το ντοκυμαντέρ που γυρίστηκε στη Λέσβο τον Μάιο του 2011. Συγκεκριμένα ομάδα δημοσιογράφων της ταξιδιωτικής εκπομπής “Getaway” του διεθνούς καναλιού ICS της Σαγκάης πραγματοποίησε αφιέρωμα στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Η δημοσιογραφική αποστολή βρέθηκε στη Λέσβο στα πλαίσια φιλοξενίας της από το Δήμο Λέσβο με στόχο την υλοποίηση αφιερώματος για τον πολιτισμό, την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον του νησιού. Γ. Στις 21.00 προβολή του ντοκιμαντέρ του ΒΒC  «Aristotle’s lagοon», που αποτελεί ένα ύμνο στη φύση και την βιοποικιλότητα της Λέσβου. Όπως σημειώνει το BBC “Τον 4ο αιώνα πΧ ο Αριστοτέλης ταξίδεψε στη Λέσβο, ένα νησί του Αιγαίου στο οποίο τότε όπως και τώρα υπάρχει αφθονία άγριας ζωής. Ο ενθουσιασμός του για όσα ανακάλυψε και η επιμελής μελέτη τους οδήγησε στη γέννηση μιας νέας επιστήμης της Βιολογίας. Ο καθηγητής Armand Leroi ακολουθεί τα βήματα του Αριστοτέλη στη Λέσβο για να ανακαλύψει τα είδη, τα τοπία και τις ιδέες που ενέπνευσαν το μεγάλο φιλόσοφο στην πρωτοποριακή του εργασία”.  

Μοιράσου το άρθρο!