Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

08/08/2011 - 14:06

Διάλεξη για τα Θηλαστικά του Αιγαίου στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ 2011 Διαλέξεις και προβολές ντοκιμαντέρ

 

ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ  Απολιθώματα θηλαστικών στο Αιγαίο

 Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011, ώρα 18:00

 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

 

Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη αλλά και παρουσίαση για την ποικιλία των ζώων που έζησαν στην περιοχή του Αιγαίου από την εποχή του Απολιθωμένου Δάσους, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Αυγούστου και ώρα 18:00 από την κα. Κατερίνα Βασιλειάδου, Δρ. Γεωλόγο, στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι. Πρόκειται για την τέταρτη διάλεξη του εξαιρετικά ενδιαφέρον κύκλου διαλέξεων που οργανώνει το φετινό καλοκαίρι το Μουσείο.

Η διάλεξη, με την οποία ολοκληρώνεται και η περιοδική έκθεση, θα έχει θέμα «Απολιθώματα θηλαστικών του Αιγαίου: Από το Δεινοθήριο της Λέσβου στον Άνθρωπο των Πετραλώνων». Το θέμα της διάλεξης εστιάζεται στην εξέλιξη των θηλαστικών του Αιγαίου και τις μαρτυρίες που προκύπτουν μέσα από τα απολιθώματα που έχουν βρεθεί στον ευρύτερο χώρο του Αιγαίου. Η διάλεξη και η παρουσίαση, πρόκειται να ταξιδέψει το κοινό στο χώρο του Αιγαίου και να του γνωρίσουν την τεράστια ποικιλία των ζώων που έζησαν πριν από 23 εκατομμύρια χρόνια μέχρι και τα νεότερα τεκμήρια των ζώων. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει για την εξάπλωση του ανθρώπου, που στον ελληνικό χώρο αντιπροσωπεύεται από το κρανίο του Ανθρώπου των Πετραλώνων που ανακαλύφθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα στη Χαλκιδική και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παλαιοανθρωπολογικά ευρήματα παγκοσμίως.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί περιήγηση των συμμετασχόντων στην περιοδική έκθεση του Μουσείου «Απολιθώματα στο Αιγαίο - Βιοποικιλότητα θηλαστικών: Από το Δεινοθήριο της Λέσβου στον Άνθρωπο των Πετραλώνων», όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερα από 40 εντυπωσιακά απολιθώματα θηλαστικών ζώων που έχουν ζήσει στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου Πελάγους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις Φυσικής Ιστορίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Μοιράσου το άρθρο!