Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

04/08/2014 - 19:48

Διάλεξη Ηλία Βαλιάκου: «Γεωλογικά μνημεία της Λέσβου – Η γεωιστορία του Αιγαίου στο Γεωπάρκο Λέσβου»

style="text-align: justify;"> 
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 και ώρα 19:30 από τον κ. Ηλία Βαλιάκο, Μsc Γεωλόγο, Ερευνητή του Μουσείου με θέμα «Γεωλογικά μνημεία της Λέσβου – Η γεωιστορία του Αιγαίου στο Γεωπάρκο Λέσβου». 
Το θέμα της διάλεξης εστιάζεται στα ιδιαίτερης αξίας, ομορφιάς και σπουδαιότητας φυσικά και γεωλογικά μνημεία της Λέσβου, τις εντυπωσιακές γεωμορφές και τα τοπία τα οποία την καθιστούν ένα μοναδικό τόπο και τα οποία οδήγησαν στην ανάδειξή της ως Γεωπάρκο Λέσβου. Μέσα από μια περιήγηση, οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης θα γνωρίσουν εντυπωσιακά γεωλογικά μνημεία που κυριαρχούν σε κάθε γωνιά της Λέσβου. Ηφαιστειακοί κρατήρες, λαιμοί, φλέβες, εντυπωσιακά ρήγματα, αινιγματικά οικοδομήματα που στέκουν αγέρωχα, διαμορφώνοντας ανεπανάληπτο ονειρικό σκηνικό, ακόμα και ο κάθε ταπεινός βράχος, έχει να πει μια ιστορία.
Η Λέσβος αποτελεί ένα ξεχωριστό τόπο καθώς εδώ αποκαλύπτονται σημαντικά τεκμήρια της ηφαιστειότητας του Αιγαίου και γενικότερα του ελληνικού χώρου των τελευταίων 20 περίπου εκατομμυρίων ετών, με την οποία συνδέεται και η δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους.
Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσει επιστημονική ενημέρωση κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και μουσική εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική με τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.
Η μεταφορά των συμμετασχόντων στην εκδήλωση για τη νύχτα της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου θα γίνει δωρεάν με λεωφορείο το οποίο θα ξεκινήσει στις 5.00 μ.μ. από τη Μυτιλήνη (περιοχή παρκινγκ).
Για περισσότερες πληροφορίες και για κράτηση θέσεων στο λεωφορείο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2251047033, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!