Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

04/08/2011 - 13:13

Διάλεξη - Παρουσίαση των νέων ευρημάτων ζώων στο Απολιθωμένο Δάσος

Επαναλαμβάνεται η εκδήλωση

το Σάββατο 6 Αυγούστου 2011 και ώρα 18:00

Με επιτυχία συνεχίζεται ο κύκλος διαλέξεων και προβολών ντοκιμαντέρ Φυσικής Ιστορίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τρίτη διάλεξη της σειράς από την κα. Κατερίνα Βασιλειάδου, Δρ. Γεωλόγο-Παλαιοντολόγο, με θέμα «Νέα ευρήματα ζώων στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί επισκέπτες αλλά και κάτοικοι της περιοχής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι συμμετέχοντες για την παρατήρηση των νέων ευρημάτων με στερεοσκόπια που έδιναν τη δυνατότητα για πλήρη παρατήρηση των δοντιών και των χαρακτηριστικών των οστών των ζώων.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ευρήματα μικροθηλαστικών που ζούσαν πριν από περίπου 19 εκατομμύρια χρόνια στην περιοχή της λίμνης στη βορειοδυτική Λέσβο. Μικροσκοπικά απολιθωμένα απομεινάρια από σαλιγκάρια και ψάρια, τρομακτικούς αλιγάτορες, χάμστερ, τυφλοπόντικες και εντομοφάγα θηλαστικά που ζούσαν γύρω από τη λίμνη, μυωξούς που κατασκεύαζαν τις φωλιές τους επάνω στα δέντρα και νυχτερίδες που πετούσαν στο νυχτερινό ουρανό του υποτροπικού δάσους που έσφυζε από ζωή πριν τις καταστροφικές εκρήξεις του ηφαιστείου της Βατούσας παρουσιάστηκαν στο κοινό που συμμετείχε στην εκδήλωση.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος η εκδήλωση (διάλεξη και παρουσίαση) των νέων ευρημάτων ζώων στο Απολιθωμένο Δάσος θα επαναληφθεί το Σάββατο 6 Αυγούστου 2011 και ώρα 18:00.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις Φυσικής Ιστορίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Μοιράσου το άρθρο!