Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

23/07/2012 - 16:18

Διάλεξη της Καθηγήτριας Ζαμπετάκη-Λέκκα στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους - Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Διάλεξη της Καθηγήτριας Ζαμπετάκη-Λέκκα

ign="center">Διάλεξη της Αλεξάνδρας Ζαμπετάκη - Λέκκα  Καθηγήτριας Μικροπαλαιοντολογίας-Στρωματογραφίας Πανεπιστημίου Αθηνών 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΤΟ … ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ  Ο ΠΕΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ

 

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012, ώρα 19:30  στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Η Καθηγήτρια Μικροπαλαιοντολογίας – Στρωματογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών κα. Αλεξάνδρα Ζαμπετάκη-Λέκκα,θα παρουσιάσει την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα «Η ιστορία της γης στο μικροσκόπιο. Ο πετρωμένος μικρόκοσμος αφηγείται». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 και ώρα 19:30 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουντον εκπληκτικής ομορφιάς και πολυπλοκότητας απολιθωμένο μικρόκοσμο της πέτρας και τις πληροφορίες που μας δίνουν τα μικροαπολιθώματα για το παρελθόν και το μέλλον της γης.

Η ιστορία της γης καταγράφεται στα ιζηματογενή πετρώματα που αποτέθηκαν στον πυθμένα των βαθιών και ρηχών θαλασσών που υπήρχαν στην επιφάνεια της γης από τη δημιουργία της μέχρι σήμερα. Στα πετρώματα αυτά υπάρχουν απολιθωμένα τα υπολείμματα των οργανισμών και μικροοργανισμών που ζούσαν στις θάλασσες. Οι παλαιοντολόγοι και μικροπαλαιοντολόγοι, γνωρίζοντας τις συνθήκες ζωής των οργανισμών αυτών, αποκαλύπτουν την ιστορία της γης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Μοιράσου το άρθρο!