Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

18/05/2012 - 13:41

Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

 

To Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου γιορτάζει! 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

 

Σήμερα, Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συμμετείχε στη μεγάλη αυτή ευρωπαϊκή γιορτή των Μουσείων, διοργανώνοντας με μεγάλη επιτυχία ποικίλες εκδηλώσεις.

Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων για το 2012 που έχει οριστεί από το ΙCOM - το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων και την UNESCO είναι «Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει. Νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις». Το θέμα του φετινού εορτασμού που επέλεξε το ΙCOM αποτελούσε μια αναγνώριση της ανάγκης των μουσείων για μεγαλύτερη ενεργοποίηση, αξιοποίηση της τεχνολογίας και καλλιέργεια των νέων μέσων αλλά και προβολής της πολυδιάστατης συμβολής τους στην κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό.

Στα πλαίσια του εορτασμού πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο με μεγάλη επιτυχία εκπαιδευτική εκδήλωση με αφηγήσεις μύθων από την Ελληνική Μυθολογία για τα φυσικά φαινόμενα και τους σεισμούς με την εκπαιδευτικό και αφηγήτρια παραμυθιών κα. Ευστρατία Παντέρμου. Οι μαθητές γνώρισαν τα φυσικά φαινόμενα όπως οι σεισμοί και τα ηφαίστεια μέσα από τους εντυπωσιακούς άθλους των ηρώων της Ελληνικής Μυθολογίας, οι οποίοι και τα ενθουσίασαν.

Παράλληλα, οι επισκέπτες του Μουσείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ειδική παρουσίαση για τους σεισμούς με θέμα «Σεισμοί & Σεισμικός κίνδυνος», να περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση «Σεισμοί & Σεισμικός κίνδυνος στο Βόρειο Αιγαίο» και να γνωρίσουν το φυσικό φαινόμενο του σεισμού. Επίσης, για το ενήλικο κοινό πραγματοποιήθηκε ειδική εκπαιδευτική δραστηριότητα με θέμα «Σεισμικός κίνδυνος και μέτρα πρόληψης και προστασίας» η οποία περιλάμβανε προσομοίωση σεισμών στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου. Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης προβολή του ντοκιμαντέρ «Μάρτιος 2011: Ο σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία».

 

Μοιράσου το άρθρο!