Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

13/08/2014 - 17:41

Δοκιμάζουμε γλυκά του κουταλιού στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Γευσιγνωσία λεσβιακών παραδοσιακών γλυκών κουταλιού

στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

 

Τα εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακά λεσβιακά γλυκά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευθούν οι επισκέπτες της εκδήλωσης γευσιγνωσίας που οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου την Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.

Τα γλυκά του κουταλιού είναι στενά συνδεδεμένα με την παράδοση και τα έθιμα της Λέσβου και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Παραδοσιακά η διατήρηση φρούτων και λαχανικών με ζάχαρη και η μεταποίηση τους σε γλυκά υπήρξε ένας πολύ καλός και αποτελεσματικός τρόπος αξιοποίησης του πλεονάσματος της παραγωγής τους ιδιαίτερα τις εποχές που δεν υπήρχαν ψυγεία ή άλλες μέθοδοι διατήρησης.

Σήμερα στη Λέσβο αναβιώνει η παράδοση από τις γυναίκες των Αγροτουριστικών Συνεταιρισμών οι οποίες δημιουργούν αριστοτεχνήματα γεύσης αξιοποιώντας τα προϊόντα του τόπου τους με πολύ κέφι και μεράκι και αξιοποιώντας τις παλιές συνταγές της γιαγιάς.

Σε όλους τους επισκέπτες του Μουσείου την Κυριακή 17 Αυγούστου θα προσφερθούν τα γλυκά που παρασκευάζουν οι Γυναικείοι Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί της Λέσβου. Γλυκό ελιά, κάστανο, καρπούζι, κυδώνι, αντζούρι, ντοματάκι, τριφτό κολοκύθι, πορτοκάλι, νεράντζι, νερατζάκι, μελιτζανάκι, λεμόνι, φράπα, κυδώνι, σταφύλι και πολλές ακόμα γεύσεις θα ταξιδέψουν τους γευσιγνώστες του Μουσείου σε μοναδικά γευστικά μονοπάτια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και τη 15η Γιορτή Αγροτουρισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Μοιράσου το άρθρο!