Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

29/06/2011 - 13:58

Εκδηλώσεις στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους - 2011 "Γιορτές της Γης"

Διάρκεια: Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2011

 Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, συνεχίζοντας τις πολιτιστικές δράσεις του, οργανώνει και φέτος στο Σίγρι ένα πλούσιο πρόγραμμα καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μουσείου με θέμα «Γιορτές της Γης» θα υλοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα Ιούλιος έως Σεπτέμβριος 2011 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

Στόχος των φετινών εκδηλώσεων του Μουσείου είναι να προσφέρει τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στους επισκέπτες του Απολιθωμένου Δάσους ποιοτικές εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη Λέσβο και τον πολιτισμό της. Το Μουσείο με αυτό τον τρόπο προσφέρει μια ουσιαστική πρόταση ψυχαγωγίας και επαφής με την Τέχνη, δίνοντας παράλληλα ένα βήμα προβολής σε δημιουργούς και καλλιτέχνες της Λέσβου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περιοδική έκθεση του Μουσείου με θέμα «Απολιθώματα στο Αιγαίο - Βιοποικιλότητα θηλαστικών: Από το Δεινοθήριο της Λέσβου στον Άνθρωπο των Πετραλώνων». Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τεράστια ποικιλία των θηλαστικών ζώων που έζησαν στην περιοχή του Αιγαίου τα τελευταία 23 εκατομμύρια χρόνια, από την εποχή του απολιθωμένου δάσους της Λέσβου μέχρι τα νεότερα τεκμήρια ζώων και την εξάπλωση του ανθρώπου.

Παράλληλα, οι επισκέπτες του Μουσείου καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα μπορούν να συμμετάσχουν στην πρωτότυπη δραστηριότητα «Φυσικές διεργασίες στον πλανήτη μας – Ο μεγάλος σεισμός της Ιαπωνίας». Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας οι συμμετέχοντες μπορούν να ζήσουν στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου το μεγάλο σεισμό των 9,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη βορειανατολική Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου 2011.

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά συνεχίζεται στις εγκαταστάσεις το Μουσείου η «Γιορτή Αγροτουρισμού». Στα ειδικά περίπτερα που έχουν στηθεί στους χώρους του Μουσείου βρίσκονται τα καλύτερα των προϊόντων των γυναικείων αγροτουριστικών συνεταιρισμών της Λέσβου, των προϊόντων βιολογικής γεωργίας, των τυποποιημένων ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, καθώς και των παραδοσιακών και μοντέρνων προϊόντων που παρασκευάζουν παραγωγοί και βιοτέχνες της Λέσβου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζεται η παρουσίαση της έκθεσης φωτογραφίας της Ανθούλας Σκουπιάδου – Βαμβουρέλλη με θέμα «Μεγάλη Ελλάδα». Η έκθεση θα διαρκέσει από 2 έως 19 Ιουλίου.

Από 5 Ιουλίου στους χώρους του Μουσείου θα παρουσιαστεί η έκθεση με χειροποίητα φωτιστικά, κηροπήγια και καθρέπτες του Αντώνη Αντωνίου με θέμα «Φύση & Φως». Ξύλα θάλασσας, έχουν συνδυαστεί από τον καλλιτέχνη με γυαλιά, πέτρα, μέταλλα και χρώμα δημιουργώντας μοναδικά έργα. Η έκθεση θα διαρκέσει από 2 έως 19 Ιουλίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί από το Μουσείο το επόμενο χρονικό διάστημα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μουσείου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στα τηλέφωνα 2253054434 και 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr. Το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου είναι: Δευτέρα – Σάββατο 9:00-17:00 και Κυριακή 10:00-17:00.

Μοιράσου το άρθρο!