Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

03/08/2011 - 10:55

Εκδήλωση Γευσιγνωσίας Ούζου.... στην υγειά μας !!!!

Γευσιγνωσία ούζου  

& προϊόντων της λεσβιακής γης

   

στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011, ώρα 11:00

   

Γευσιγνωσία ούζου και προϊόντων της λεσβιακής γης οργανώνει αυτή την Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 11:00 – 13:00 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι. Η εκδήλωση της γευσιγνωσίας ούζου οργανώνεται από το Μουσείο μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας παραδοσιακών γλυκών κουταλιού, μαρμελάδας και μελιού που αγκαλιάστηκαν από τους επισκέπτες της 12ης Γιορτής Αγροτουρισμού.

Εξαιρετικής ποιότητας ούζο μαζί ποιοτικά παραδοσιακά προϊόντα όπως λαδοτύρι, διάφορα άλλα είδη τυριών της Λέσβου, λάδι, λιαστές ντομάτες και ελιές, εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της λεσβιακής γης, θα έχουν αλλά την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι βρεθούν την Κυριακή 7 Αυγούστου στην εκδήλωση γευσιγνωσίας του Μουσείου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης γευσιγνωσίας, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν, θα μυρίσουν και θα γευτούν το μοναδικό άρωμα του λεσβιακού ούζου, το οποίο φτιάχνεται από γλυκάνισο ειδικής ποικιλίας και ποιότητας που παράγει η λεσβιακή φύση. Πολλές ποτοποιίες και μικρότεροι παραγωγοί της Λέσβου, με το μεράκι και τη γνώση τους, φροντίζουν γενιές τώρα να παραμένει ύψιστη η ποιότητα σε άρωμα και γεύση αυτού του γλυκόπιοτου, ώστε πλέον όλοι ξέρουν ότι το καλό ούζο φτιάχνεται στη Λέσβο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και τη 12η Γιορτή Αγροτουρισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα www.lesvosmuseum.gr και από τα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr.

Μοιράσου το άρθρο!