Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

10/01/2019 - 16:28

Εκδήλωση Κοπής Βασιλόπιτας & Απολογισμού Δράσεων Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

trong>Εκδήλωση Κοπής Βασιλόπιτας
& Απολογισμού Δράσεων
Μουσείου Φυσικής Ιστορίας
Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Σίγρι, Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, ώρα 12:00

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος απολογισμός των δραστηριοτήτων του Μουσείου για τη χρονιά που πέρασε καθώς και των έργων που πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο, στα υπαίθρια Πάρκα και την ευρύτερη προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους.


Θα παρουσιαστούν οι δράσεις του Μουσείου για προβολή του Απολιθωμένου Δάσους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τις μεγάλες περιοδικές εκθέσεις που οργανώθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και στα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων του Μουσείου που συνέβαλαν θετικά στην ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους.


Επίσης, θα παρουσιαστούν οι δράσεις του Γεωπάρκου Λέσβου καθώς και οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO και του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων.
Το 2018 αναδεικνύεται μέσα από τον απολογισμό ως μια ιδιαίτερα γόνιμη και παραγωγική χρονιά για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Το Μουσείο, συνέχισε με θετικά αποτελέσματα τη μουσειακή του λειτουργία που το αναδεικνύει σε σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό φορέα, πόλο έλξης και μοχλό ανάπτυξης για τη Λέσβο.

 


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα σε σχολικές μονάδες και φορείς της Λέσβου για τις δράσεις συνεργασίας κατά τη διάρκεια του 2018.


Θα υπάρχει λεωφορείο για τη μεταφορά των συμμετασχόντων στο χώρο της εκδήλωσης - Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2251047033.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα τηλέφωνα 2251047033, 2253054434 Ε-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Μοιράσου το άρθρο!