Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

19/05/2014 - 20:38

Eκδήλωση «Μουσεία και Κοινωνία»

yle="text-align: justify;">«Οι συλλογές των Μουσείων μάς ενώνουν» είναι το φετινό θέμα που επέλεξε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ΙCOM) για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014. Τα μουσεία είναι ζωντανοί οργανισμοί που συμβάλλουν στη δημιουργία δεσμών μεταξύ επισκεπτών, γενεών και πολιτισμών σε όλο τον κόσμο. Ενώ λειτουργούν στο παρόν, προστατεύουν και προβάλλουν τα τεκμήρια του παρελθόντος. Αποτελούν συνδετικούς κρίκους που παρέχουν τη δυνατότητα στις σύγχρονες και στις μελλοντικές γενεές να κατανοήσουν καλύτερα την καταγωγή και την ιστορία τους.


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, οργανώνοντας ειδική συνάντηση εργασίας με θέμα «Μουσεία και Κοινωνία». Η οργάνωση της εκδήλωσης εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΠΕΛΑΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».


Στόχος της συνάντησης είναι η ανάπτυξη στενής συνεργασίας μεταξύ των φορέων που διαχειρίζονται τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν οι προτάσεις συνεργασίας, οι προβληματισμοί και κυρίως οι δυνατότητες ανάπτυξης πρωτοβουλιών ώστε συλλογικά να αναδειχθούν και να προβληθούν τα Μουσεία της Λέσβου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.   


Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Κέντρου Πληροφόρησης του Μουσείου στη Μυτιλήνη την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 και ώρα 10:00-14:00.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 2251047033, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.


Η δράση είναι ενταγμένη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


 

Μοιράσου το άρθρο!