Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

13/08/2013 - 14:10

Eκδήλωση στην Άντισσα για το Γεωπάρκο Λέσβου - Διάλεξη του Αναπλ. Καθ. Νίκου Ζούρου

ign="center"> 

Ενημερωτική εκδήλωση στη Δημοτική Αίθουσα Άντισσας

 

«Το Γεωπάρκο της Λέσβου»

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε

ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Τέρπανδρος»

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013 η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Τέρπανδρος» με αφορμή την ένταξη ολόκληρης της Λέσβου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO στη Δημοτική Αίθουσα Άντισσας.

Την έναρξη της εκδήλωσης προλόγισε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυριάκος Αμπατζής, ο οποίος παρουσίασε τον ομιλητή.

Ακολούθως ο Αν. Καθ. Νικόλαος Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Το Γεωπάρκο της Λέσβου» και παρουσίασε τα στοιχεία που συνέβαλλαν στην αναγνώριση της Λέσβου ως Γεωπάρκου από την UNESCO.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης και παρουσιάζοντας παράλληλα πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη Λέσβο, αναφέρθηκε στο γεωλογικό, φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της και τα στοιχεία που συγκροτούν το Γεωπάρκο Λέσβου. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις θέσεις ενδιαφέροντος σε όλη τη Λέσβο που μπορούν να γίνουν πόλοι έλξης επισκεπτών αλλά παραμένουν ακόμη άγνωστα στο ευρύ κοινό, χωρίς σήμανση και χωρίς προβολή καθώς τις δράσεις εκείνες που είναι απαραίτητες προκειμένου το Γεωπάρκο Λέσβου να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Τόνισε επίσης το γεγονός ότι απαιτείται η ενεργοποίηση όλων των φορέων της Τοπικής αυτοδιοίκησης, του Πολιτισμού, των Μουσείων, και των πολιτιστικών σωματείων ώστε να εκπληρωθούν μέσα στα επόμενα 4 χρόνια που μεσολαβούν μέχρι την επόμενη αξιολόγηση, προκειμένου να μην χαθεί η μεγάλη αναπτυξιακή δυνατότητα που προσφέρει η αναγνώριση για την Λέσβο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού του Δήμου Λέσβου κ. Χρήστος Κορδώνης, κάτοικοι της Άντισσας αλλά και φίλοι του Συλλόγου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις των συμμετασχόντων για τις αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται σε βασικούς τομείς της λεσβιακής οικονομίας αλλά και της καθημερινής ζωής των κατοίκων της Λέσβου μετά την ένταξη της Λέσβου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!