Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

27/03/2013 - 12:21

Eκδήλωση της «Λεσβιακής Παροικίας» «Η Λέσβος στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO» Ομιλία από τον Αναπλ. Καθηγητή Νικόλαο Ζούρο

Eκδήλωση της «Λεσβιακής Παροικίας» «Η Λέσβος στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO» Ομιλία από τον Αναπλ. Καθηγητή Νικόλαο Ζούρο

ign="center">Eκδήλωση της «Λεσβιακής Παροικίας»

«Η Λέσβος στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO» Ομιλία από τον Αναπλ. Καθηγητή Νικόλαο Ζούρο

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 & ώρα 11.00 π.μ.

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθήνας - Αμφιθέατρο «Τρίτση»

 

Η «Λεσβιακή Παροικία» διοργανώνει  ειδική εκδήλωση με αφορμή την ένταξη της Λέσβου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 και ώρα 11:00 το πρωί, στο αμφιθέατρο «Τρίτση» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθήνας στην οδό Ακαδημίας 50.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει διάλεξη από τον Αναπλ. Καθ. Νίκο Ζούρο, Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με θέμα «Η Λέσβος στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO» και προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την «Λεσβιακή Παροικία» με σκοπό να αναδείξει και να προβάλλει και έξω από τη Λέσβο το εξαιρετικά σημαντικό γεγονός της ένταξης ολόκληρης της Λέσβου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Αναπλ. Καθ. Ν. Ζούρος, θα γνωρίσει στους συμμετέχοντες το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων και το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO και θα αναφερθεί στην ένταξη ολόκληρης της Λέσβο στο παγκόσμιο αυτό δίκτυο. Παράλληλα, θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες την ιδιαίτερη φυσική και γεωλογική κληρονομιά της Λέσβου και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της τα οποία την καθιστούν ένα μοναδικό τόπο και τα οποία οδήγησαν στην ανάδειξή της ως Γεωπάρκο Λέσβου.

Η Λέσβος διαθέτει σημαντικό πλούτο τόσο σε φυσικά όσο και σε πολιτιστικά μνημεία, παρουσιάζει ιδιαίτερη γεωλογική και αισθητική αξία, εκπαιδευτικό αλλά και αρχαιολογικό, οικολογικό, ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Παράλληλα αποτελεί ένα μοναδικό τόπο για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συνεδρίων και εθελοντικών δράσεων, δράσεων πολιτιστικής ανάπτυξης, καλλιτεχνικής δημιουργίας και τοπικών προϊόντων.

Θα αναφερθεί επίσης στις δράσεις και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν προκειμένου να διατηρηθεί και να αξιοποιηθεί η σημαντική αυτή διάκριση για την Λέσβο.

 

Μοιράσου το άρθρο!