Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

25/07/2012 - 08:19

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Μυστικά της Άμμου στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα:  Μυστικά της Άμμου στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

ign="center">Μυστικά της άμμου:

Τι μπορούμε να βρούμε μέσα στην άμμο από την παραλία του Σιγρίου 

Κυριακή 29 Ιουλίου2012 ώρα 10.00 

Μια νέα πρωτότυπη εκπαιδευτική δραστηριότητα σχεδιάστηκε και υλοποιείται αυτό το καλοκαίρι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, με θέμα «Μυστικά της άμμου: Τι μπορούμε να βρούμε μέσα στην άμμο από την παραλία του Σιγρίου».

Το Μουσείο καλεί τους μικρούς του φίλους στις 10.00 για να συμμετάσχουν σε μια πρωτότυπη δραστηριότητα όπου οι ίδιοι θα ανακαλύψουν τα μυστικά του μικρόκοσμου της παραλίας.

Τι θα ανακαλύψουν? Μικροσκοπικά σαλιγκάρια, κοχύλια και κελύφη άλλων θαλάσσιων οργανισμών, μαζί με μικρά κομματάκια ορυκτών, πετρωμάτων αλλά και… απολιθωμένων κορμών συνθέτουν την άμμο των αγαπημένων μας καλοκαιρινών προορισμών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

11.00 Συγκέντρωση στο Μουσείο. Παραλαβή εξοπλισμού. Μικρή εισαγωγή στο πρόγραμμα.

11.20  Συλλογή δειγμάτων στην παραλία Σιγρίου

11.50  Επεξεργασία δειγμάτων στο Μουσείο

12.00 Παρατήρηση μέσα από ειδικά στερεοσκοπικά μικροσκόπια του μικρόκοσμου που κρύβει μέσα της η άμμος που συνέλλεξαν

12.40   Καταγραφή και αποτύπωση των ευρημάτων

13.00   Παραλαβή αναμνηστικών συμμετοχής.

Τα παιδία μπορούν επίσης να μαζέψουν άμμο και από άλλες παραλίες και να την φέρουν στο Μουσείο και να παρατηρήσουν μέσα από ειδικά στερεοσκοπικά μικροσκόπια το μικρόκοσμο που κρύβει μέσα της!

Τα παιδιά, μέσα από δημιουργικές ασχολίες και διαδραστικές παρουσιάσεις, θα ανακαλύψουν τα μυστικά της άμμου, θα γνωρίσουν τον τρόπο δημιουργίας της και την προέλευση όλων των συστατικών της και θα παίξουν με τα μικροσκοπικά ευρήματά τους!

Η δίωρη εκπαιδευτική δραστηριότητα θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά την Κυριακή 29 Ιουλίου στις 11.00, και θα επαναληφθεί τις Κυριακές 5, 12 και 19 Αυγούστου, για ομάδες 4-8 παιδιών ηλικίας άνω των 7 ετών. Το κόστος συμμετοχής είναι 5€/παιδί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά την εκπαιδευτική δραστηριότητα και τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μουσείου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στα τηλέφωνα 2253054434 και 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Μοιράσου το άρθρο!