Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

19/06/2012 - 10:30

Έκθεση Απολιθωμένου Δάσους στα πλαίσια του 2ου Ελληνοτουρκικού Φεστιβάλ

Έκθεση Απολιθωμένου Δάσους στα πλαίσια του 2ου Ελληνοτουρκικού Εμπορικού και Πολιτιστικού Φεστιβάλ στη νέα Μαρίνα Μυτιλήνης

            To Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με την συμπαράσταση της Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., συμμετέχει στο 2ο Ελληνοτουρκικό Εμπορικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από 22 έως 25 Ιουνίου 2012 στη Νέα Μαρίνα Μυτιλήνης από την Εταιρεία Αρχιπέλαγος και παρουσιάζει την έκθεση ‘’Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου – Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης’’.

Στόχος της έκθεσης, είναι η προβολή του Απολιθωμένου Δάσους του μοναδικού Φυσικού Μνημείου παγκόσμιας ακτινοβολίας που διαθέτει η Λέσβος στους επισκέπτες από την Τουρκία αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες και επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Η έκθεση με θέμα ‘’Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου – Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης’’ θα περιλαμβάνει εξαιρετικά απολιθώματα καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν απολιθωμένοι κορμοί, κλαδίσκοι, αποτυπώματα φύλλων και λεπτομέρειες τεμαχίων που εμφανίζουν άριστη διατήρηση της δομής του απολιθωμένου ξύλου.

H έκθεση θα περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες:

  • Τα είδη των φυτών του Απολιθωμένου δάσους: Θα παρουσιαστούν αντιπροσωπευτικά δείγματα των ειδών του απολιθωμένου δάσους
  • Ανασκαφές στο Απολιθωμένο Δάσος: Θα παρουσιαστούν χαρακτηριστικά ευρήματα των ανασκαφών στο Απολιθωμένο Δάσος όπως κλαδιά και φύλλα φοινικόδενδρων, κανελλόδενδρων, λεύκες, βελανιδιές, πεύκα και σκλήθρα.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται προβολή οπτικοακουστικού υλικού για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους και θα εκτίθενται ειδικές εκδόσεις στην αγγλική, γερμανική και ελληνική γλώσσα.

Tο Μουσείο ειδικά για τους επισκέπτες από την Τουρκία έχει δημιουργήσει ειδικό ενημερωτικό έντυπο στην τουρκική γλώσσα.

Μοιράσου το άρθρο!