Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

16/07/2013 - 17:30

Έκθεση ζωγραφικής Χαράλαμπου Καπτζή και Αγγελικής Γαλιατσάνου

Χαράλαμπος Καπτζής

 Αγγελική Γαλιατσάνου

Έκθεση ζωγραφικής Χαράλαμπου Καπτζή & Αγγελικής Γαλιατσάνου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Διάρκεια έκθεσης: 20 Ιουλίου – 4 Αυγούστου 2013

 

Έκθεση ζωγραφικής του Χαράλαμπου Καπτζή «Στιγμές ενός παραδείσου» και της Αγγελικής Γαλιατσάνου «Ο τόπος των θεών» θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι από 20 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2013. Η παρουσίαση της έκθεσης εντάσσεται στο πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων «Γιορτές της Γης 2013» που οργανώνει το Μουσείο.

Η θεματολογία του Χαράλαμπου Καπτζή πλουσιότατη, κατά κύριο λόγο νησιώτικη και μάλιστα Μυτιληνιά. Ψαράδικα λιμανάκια με βάρκες, γρι-γρι και δίχτυα και ψαράδες. Στενά δρομάκια με καλντερίμια, σπίτια πετρόκτιστα, πλατείες με αμαξάκια, ταβέρνες, καφενεία, πανηγύρια, παλιοί τεχνίτες, εκκλησάκια, εσωτερικά παραδοσιακών σπιτιών, όλα μας ζωντανεύουν μνήμες ελληνικές που κινδυνεύουν να χαθούν. Η πηγαία έμπνευση της Αγγελικής Γαλιατσάνου, η βιωματική αποτύπωση στο τελάρο στιγμιότυπων, τα ζωντανά κι αληθινά χρώματα, η διάθεση που ξεπηδά μέσα από τους πίνακές της, χαρακτηρίζουν το έργο της Αγγελικής Γαλιατσάνου.

Ο Χαράλαμπος Καπτζής γεννήθηκε το 1923 στο Σκαλοχώρι Λέσβου από γονείς Μικρασιάτες από τα Μοσχονήσια. Μεγάλωσε στη Μυτιλήνη και το 1946 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα με την οικογένειά του και ζωγραφίζει, ζωγραφίζει, ζωγραφίζει. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 40 ατομικές εκθέσεις. Έργα του κοσμούν το «Musée International d'Art Naïf» στη Νίκαια της Γαλλίας. Από το 1996 είναι μέλος του Ελληνικού Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών και μέλος του πνευματικού και πολιτιστικού Σωματείου «Πανελλήνιος Εταιρεία Πολιτισμού». Έχει τιμηθεί  από το Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών για τη συμμετοχή του στην ανύψωση και καλλιέργεια του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού. Απεβίωσε στις 8 Δεκεμβρίου 2008, μια μέρα μετά τη λήξη της τελευταίας του ατομικής έκθεσης.

Η Αγγελική Γαλιατσάνου γεννήθηκε στη Σάμη Κεφαλονιάς. Από τα παιδικά της χρόνια ασχολείται με την ζωγραφική και συμμετέχει σε τοπικές ομαδικές εκθέσεις. Τελειώνοντας το Γενικό Λύκειο Σάμης, μετέβη στην Αθήνα όπου σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και συγχρόνως παρακολουθεί κύκλο σεμιναρίων «Πολύτεχνο» στο Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (Κ.ΣΥ.Μ.Ε.)-ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ, και κάνει ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής και αγιογραφίας. Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2253054434 και 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά Δευτέρα – Σάββατο 9.00-18.00, Κυριακή 10.00-18.00.

Μοιράσου το άρθρο!