Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

18/11/2013 - 16:19

Επιτυχημένη εκδήλωση προσέκλυσης μαθητικού τουρισμού στη Λέσβο

yle="text-align: justify;">Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της μεγάλης έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ – Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους»

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 η Ημερίδα ενημέρωσης των εκπαιδευτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στη μεγάλη περιοδική έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ – Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους», η οποία φιλοξενείται στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ανατολικής Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, επισκέφτηκαν την έκθεση και ενημερώθηκαν από την κα. Κατερίνα Βασιλειάδου, Δρ. Γεωλόγο του Μουσείου. Οι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους γνώρισαν από κοντά τις γεωδυναμικές διεργασίες και την εξέλιξη της ζωής στο χώρο του Αιγαίου και ιδιαίτερα στη Λέσβο. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για τις εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δραστηριότητες για σχολικές ομάδες αλλά και για μεμονωμένες ομάδες παιδιών που οργανώνονται καθημερινά.

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στην έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ – Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους» και τα οποία σχεδίασε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Στόχος είναι οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν το Απολιθωμένο Δάσος και τα μοναδικά φυσικά και γεωλογικά μνημεία του Γεωπάρκου Λέσβου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τις δυνατότητες επίσκεψης στη Λέσβο και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους που μπορούν να υλοποιήσουν οι μαθητές κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής τους επίσκεψης στη Λέσβο.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου για την ενίσχυση του μαθητικού τουρισμού στη Λέσβο. Το Μουσείο εργάζεται τα τελευταία χρόνια εντατικά και συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση για την προσέλκυση σχολείων από τη Θεσσαλονίκη, μέσα από την υλοποίηση ποικίλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση του Μουσείου ήταν η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων για ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Θεσσαλονίκης που προγραμματίζονται για τη φετινή χρονιά σχολική χρονιά στην έκθεση. Ειδικότερα, στις 16 Νοεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της δυτικής Θεσσαλονίκης ενώ στις 23 Νοεμβρίου 2013 εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη ενημέρωση για τους εκπαιδευτικούς της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση της έκθεσης και ο κύκλος ενημερωτικών και επιστημονικών εκδηλώσεων, διαλέξεων και ομιλιών για το ευρύ κοινό αλλά και ειδικές ομάδες κοινού στα πλαίσια της προσπάθειας του Μουσείου για προσέλκυση επισκεπτών από τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα από τη Βόρεια Ελλάδα. Ειδική εκδήλωση προγραμματίζεται για προβολή του Γεωπάρκου Λέσβου και των μοναδικών χαρακτηριστικών της Λέσβου, με στόχο την προβολή του νησιού στους μόνιμους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, τους επισκέπτες της αλλά και την προσέλκυση σχολείων.

Μοιράσου το άρθρο!