Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

19/12/2013 - 16:22

Χριστούγεννα στο «Αιγαίον»

Η περιοδική έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ - η γέννηση ενός Αρχιπελάγους» γιορτάζει τα Χριστούγεννα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ετοίμασε για τους επισκέπτες της έκθεσης ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για την περίοδο των γιορτών, από τις 21 Δεκεμβρίου 2013 μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2014, με ωράριο λειτουργίας 11.00-19.00 (κλειστά 23-25 Δεκεμβρίου, 30 Δεκεμβρίου-1 Ιανουαρίου)!

ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Καθημερινά θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις, διάρκειας 45 λεπτών, που θα γίνονται ανά μιάμιση ώρα ξεκινώντας από τις 12.00 (12.00, 13.30, 15.00, 16.30, 18.00) και απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για τους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης έχουμε ετοιμάσει τις παρακάτω δραστηριότητες οι οποίες παρέχονται δωρεάν με την αγορά εισιτηρίου:

Οι μικροί παλαιοντολόγοι

Τα παιδιά θα μάθουν για τα φυτά και τα ζώα που έχουν ζήσει στο Αιγαίο, παρατηρώντας τα απολιθώματά τους και παίζοντας διαδραστικά παιχνίδια με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού CD-ROM «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου», θα κάνουν ανασκαφή και θα αναγνωρίσουν τα ευρήματά τους, θα γνωρίσουν στοιχεία της εξέλιξης της ζωής και μύθους της Ελληνικής μυθολογίας που σχετίζονται με την απολίθωση!

Οι μικροί ηφαιστειολόγοι

Τα παιδιά θα μάθουν για τη δομή και τη δημιουργία των ηφαιστείων, θα παρατηρήσουν ηφαιστειακά πετρώματα, θα γνωρίσουν τα ενεργά ηφαίστεια του Αιγαίου, θα μάθουν μύθους που σχετίζονται με ηφαίστεια και θα ζήσουν μια πραγματική έκρηξη ηφαιστείου!

Οι παραπάνω δραστηριότητες αφορούν σε παιδιά 5-12 ετών, θα ξεκινούν την ίδια ώρα με τις ξεναγήσεις ενηλίκων, θα διαρκούν περίπου 45 λεπτά και θα υλοποιούνται εναλλάξ. Με τον τρόπο αυτό, μια οικογενειακή επίσκεψη στην έκθεση μπορεί να προσφέρει διασκέδαση και παιχνίδι στα παιδιά και ταυτόχρονα ενημέρωση (και διασκέδαση) στους γονείς! Διευκρινίζεται πως τα παιδιά χρειάζεται να συνοδεύονται από τουλάχιστον έναν ενήλικα παρόντα στο χώρο της έκθεσης.

Για τη συμμετοχή στις δύο παραπάνω δραστηριότητες, που παρέχονται δωρεάν με την αγορά εισιτηρίου, δεν γίνεται κράτηση, αλλά τηρείται σειρά προτεραιότητας (σε κάθε δραστηριότητα θα συμμετάσχουν τα πρώτα 20 παιδιά που θα έρθουν στην έκθεση με τους γονείς τους).

Ο μικρός Δεινούλης στο δάσος με τις σεκόιες

Κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών, θα πραγματοποιείται καθημερινά, στις 17.00-18.30, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο μικρός Δεινούλης στο δάσος με τις σεκόιες», για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών. Το πρόγραμμα διαρκεί συνολικά 90 λεπτά και το κόστος συμμετοχής είναι 6 €/παιδί. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος (15 παιδιά) γι’ αυτό και η κράτηση είναι απαραίτητη στο τηλέφωνο 6972974586 ή με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση aegeon.archipelago@gmail.com. Λεπτομέρειες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της έκθεσης, www.aegeon.org.gr/ekpaideutika.htm.

Φέρτε μας τη ζωγραφιά σας και πάρτε το δωράκι σας!

Οι μικροί φίλοι της έκθεσης μπορούν να φέρουν μαζί τους κατά την επίσκεψή τους μια ζωγραφιά ενός όμορφου τοπίου του Αιγαίου ή ενός παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου καραβιού για να στολίσουμε την έκθεση ΑΙΓΑΙΟΝ! Μπορείτε να εμπνευστείτε από φωτογραφίες που θα βρείτε στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.aegeon.org.gr ή στην ιστοσελίδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου www.lesvosmuseum.gr. Όσοι μικροί επισκέπτες της έκθεσης φέρουν μαζί τους ζωγραφιά τους θα παραλάβουν από την έκθεση ΑΙΓΑΙΟΝ ένα δώρο!

Σας περιμένουμε στο «ΑΙΓΑΙΟΝ», για να σας ευχηθούμε από κοντά Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το 2014!

Μοιράσου το άρθρο!