Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

05/07/2012 - 06:27

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

yle="text-align:justify;">Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις «Γιορτές της Γης» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

 

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων, οργανώνει και φέτος το καλοκαίρι ένα πλούσιο πρόγραμμα καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μουσείου με θέμα «Γιορτές της Γης» θα υλοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα Ιούλιος έως Σεπτέμβριος 2012 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

- Διάλεξη της κα. Κωνσταντίνας Μπεντάνα

Την Παρασκευή 6 Ιουλίου και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από την κα. Κωνσταντίνα Μπεντάνα με θέμα «Ορυκτά του πυριτίου: Από τη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους στα κινητά τηλέφωνα». Θα ακολουθήσει περιήγηση των συμμετασχόντων στην εκθεσιακή ενότητα του Μουσείου που είναι αφιερωμένη στα ορυκτά του πυριτίου.

- Διάλεξη του Αναπλ. Καθ. Νίκου Ζούρου

Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον Αναπλ. Καθ. Νίκο Ζούρο, Διευθυντή του Μουσείου με θέμα «Ο Θεόφραστος, τα πετρώματα και η γεωιστορική εξέλιξη της Λέσβου». Θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ «Aristotle’s lagoon».

ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Έκθεση γλυπτικής του Γιώργου Αρ. Παπακωνσταντίνου

Έως 15 Ιουλίου 2012 θα παρουσιαστεί η έκθεση γλυπτικής του Γιώργου Αρ. Παπακωνσταντίνου με θέμα «Η θάλασσα κι εγώ».

Έκθεση «Ναυτική παράδοση στο Αιγαίο: Ταρσανάδες & σκαριά»

Παρουσιάζονται μοναδικά σκάφη του Αιγαίου από την αρχαιότητα έως σήμερα και εντυπωσιακά ομοιώματα σκαφών τα οποία χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του Αιγαίου για τις εμπορικές και μεταφορικές τους ανάγκες.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

- Γνωριμία με τον Εγκέλαδο - Προσομοίωση καταστροφικών σεισμών στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου

Οι επισκέπτες του Μουσείου καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα μπορούν να συμμετάσχουν στην πρωτότυπη δραστηριότητα γνωριμίας με τον εγκέλαδο, στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιείται προσομοίωση μεγάλων και καταστροφικών σεισμών στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου μεταξύ των οποίων και το μεγάλο σεισμό των 9,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη βορειανατολική Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου 2011.

- Γιορτή Αγροτουρισμού 2012

Στα ειδικά περίπτερα που έχουν στηθεί στους χώρους του Μουσείου βρίσκονται τα καλύτερα των προϊόντων των γυναικείων αγροτουριστικών συνεταιρισμών της Λέσβου, των προϊόντων βιολογικής γεωργίας, των τυποποιημένων ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, καθώς και των παραδοσιακών και μοντέρνων προϊόντων που παρασκευάζουν παραγωγοί και βιοτέχνες της Λέσβου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μουσείου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στα τηλέφωνα 2253054434 και 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr (Ωράριο λειτουργίας Μουσείου: Καθημερινά Δευτέρα – Κυριακή 10:00-18:00).

Μοιράσου το άρθρο!