Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

13/01/2014 - 17:55

Κοπή Βασιλόπιτας και απολογισμός στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

>Εκδήλωση για την Κοπή Βασιλόπιτας και τον Απολογισμό Δράσεων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου .

Με την παρουσίαση του Απολογισμού Δράσεων αλλά και τον Προγραμματισμό Δράσεων και εκδηλώσεων για το 2014, χρονιά κατά την οποία συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ίδρυση του Μουσείου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11.30 πμ, στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.

Ο ετήσιος απολογισμός των δραστηριοτήτων του Μουσείου για τη χρονιά που πέρασε περιλαμβάνει αναφορά στις δράσεις του Μουσείου για την προβολή του Απολιθωμένου Δάσους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO και του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, καθώς και των δραστηριοτήτων του Μουσείου που συνέβαλλαν θετικά στην ανάπτυξη της προστατευόμενης περιοχής της Δυτικής Λέσβου.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θα τιμηθούν σχολικές μονάδες της Λέσβου οι οποίες συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου καθώς και φορείς της Λέσβου οι οποίοι ενίσχυσαν τις δράσεις του Μουσείου.

Να σημειωθεί πως το 2013 ήταν μια γόνιμη χρονιά για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Το Μουσείο, παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η παρατεταμένη οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί τη χώρα, συνέχισε με θετικά αποτελέσματα τη μουσειακή του λειτουργία που το αναδεικνύει σε σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό φορέα, πόλο έλξης και μοχλό ανάπτυξης για τη Λέσβο.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!