Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

31/07/2015 - 14:26

Μεγάλο ενδιαφέρον για το θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η λειτουργία του νέου θαλάσσιου Πάρκου Νησιώπης καθώς και οι επισκέψεις στο χερσαίο και το θαλάσσιο τμήμα του με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα. Η λειτουργία του θαλάσσιου πάρκου Νησιώπης έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών και προβολή από πανελλήνια μέσα ενημέρωσης.

Το σκάφος με γυάλινο πυθμένα πραγματοποιεί δύο θαλάσσιες διαδρομές. Η πρώτη θαλάσσια διαδρομή περιλαμβάνει τη μετάβαση από το Σίγρι στη νησίδα Νησιώπη και επίσκεψη στο χερσαίο τμήμα του Πάρκου και η δεύτερη περιλαμβάνει τη θαλάσσια διαδρομή περιμετρικά της νησίδας Νησιώπη και επίσκεψη στη συνέχεια στο χερσαίο τμήμα.

Η επίσκεψη στο Πάρκο Νησιώπης ξεκινάει με επιστημονική ενημέρωση όλων των επισκεπτών και επιστημονική παρουσίαση στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι. Στη συνέχεια οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν μια από τις θαλάσσιες διαδρομές με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα και επίσκεψη στο χερσαίο και θαλάσσιο χώρο του Πάρκου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Πάρκο Νησιώπης οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν δεκάδες εντυπωσιακές απολιθωματοφόρες θέσεις, ιστάμενους και κατακείμενους απολιθωμένους κορμούς δέντρων ηλικίας 20 εκατομμύριων ετών αλλά και τη χλωρίδα και πανίδα της νησίδας όπου συναντώνται πολλά είδη πουλιών, θηλαστικών και ασπόνδυλων ζώων. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των θαλάσσιων διαδρομών μπορούν μέσα από γυάλινο πυθμένα του σκάφους να παρατηρήσουν τη βενθική χλωρίδα και πανίδα που χαρακτηρίζονται από την κυριαρχία των λιβαδιών Ποσειδωνίας αλλά και τους εντυπωσιακούς απολιθωμένους κορμούς δέντρων. Κατά τη διάρκεια της θαλάσσιας διαδρομής με το σκάφος μπορούν επίσης να παρατηρήσουν τις εντυπωσιακές θέσεις των ηφαιστειακών, τεκτονικών, γεωμορφολογικών και παρακτίων γεωτόπων.

Οι οργανωμένες επισκέψεις στο θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης πραγματοποιούνται καθημερινά από το λιμάνι του Σιγρίου με ώρες αναχώρησης 10:00, 11:00, 12:00, 13:00 και 14:00 και μετά από κράτηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434.

Η επίσκεψη στο Πάρκο Νησιώπης θα πραγματοποιείται εφόσον οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν τη μετάβαση με το σκάφος με γυάλινο πάτο και με ελάχιστο αριθμό συμμετοχών 10 άτομα.

 

Μοιράσου το άρθρο!