Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

17/07/2012 - 11:54

Ολοκλήρωση της έκθεσης γλυπτικής Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση γλυπτικής

«Η Θάλασσα κι εγώ»

του Γιώργου Αρ. Παπακωνσταντίνου

στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

 

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου η έκθεση γλυπτικής του Γιώργου Αρ. Παπακωνσταντίνου με θέμα «Η θάλασσα κι εγώ», από 1 έως 15 Ιουλίου 2012. Η έκθεση παρουσιάστηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Γιορτές της Γης 2012» που διοργανώνει το Μουσείο σε συνεργασία με το Σωματείο «Οι Φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει μοναδικά έργα του καλλιτέχνη, μέσα από τα οποία είχε ξεδιπλώσει τα αρμονικά του συναισθήματα πάνω σε φυσικά υλικά με έναν πολύ ιδιαίτερο και αφαιρετικό τρόπο. Η έκθεση αποτύπωσε το "αγκάλιασμα" ξύλου, πέτρας, γυαλιού, μετάλλου και πηλού, υλικά σμιλευμένα από το κύμα και την αρμύρα της θάλασσας, τα οποία ο  καλλιτέχνης είχε συλλέξει από μοναχικούς περιπάτους σε ερημικούς αιγιαλούς, αναδεικνύοντάς τα σε έργα  σύγχρονα  και  χρηστικά  με την πληθωρικότητα της εικαστικής του σύνθεσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μουσείου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στα τηλέφωνα 2253054434 και 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr

Μοιράσου το άρθρο!