Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

11/07/2013 - 21:48

Ούζο – fest 2013 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

&n

bsp;

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κατοίκων της Λέσβου αλλά και πολλών επισκεπτών του νησιού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου η γιορτή που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ποτοποιών - Αποσταγματοποιών Λέσβου στα πλαίσια του «Ούζο-fest 2013».

Άφθονο ούζο, παραδοσιακές γεύσεις και παράλληλες εκδηλώσεις δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα που συνεπήρε όσους βρέθηκαν στο Μουσείο στο Σίγρι. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες γνώρισαν, μύρισαν και γεύτηκαν το μοναδικό άρωμα του λεσβιακού ούζου, το οποίο φτιάχνεται από γλυκάνισο εξαίρετης ποιότητας που παράγει η λεσβιακή φύση.

Εκπρόσωποι από τις Ποτοποιίες μέλη του Συνδέσμου βρέθηκαν στο ειδικό περίπτερο της γιορτής, προβάλλοντας το μοναδικό λεσβιακό ούζο  που με το μεράκι και τη γνώση τους, φροντίζουν γενιές τώρα να παραμένει ύψιστη η ποιότητα σε άρωμα και γεύση, ώστε πλέον όλοι να ξέρουν ότι το καλό ούζο φτιάχνεται στη Λέσβο.

Η εκδήλωση στο Σίγρι ξεκίνησε με προβολή φωτογραφιών από την Τζέλη Χατζηδημητρίου με καφενεία της Λέσβου.

Στις 9 το βράδυ εμφανίστηκε το Τμήμα Λαϊκής Μουσικής Κέντρου Σπουδών Ανατολικής Μουσικής του Αναγνωστηρίου Αγιάσου το οποίο παρουσίασε σκοπούς της Λέσβου και  μεσοπολεμικά αστικά τραγούδια ενώ παράλληλα ο Ηλίας Κουρτζής πραγματοποίησε έκθεση ετικέτας ούζου από την προσωπική του συλλογή.

Καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές γεύσεις που ετοίμασαν οι Γυναικείοι Συνεταιρισμοί της Λέσβου και να γευτούν τα μοναδικά αρώματα του λεσβιακού ούζου που κερνούσε άφθονο ο Σύνδεσμος Ποτοποιών - Αποσταγματοποιών Λέσβου.

Η χτεσινή εκδήλωση που γέμισε το αμφιθέατρο του Μουσείου σηματοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο την έναρξη των εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού που και φέτος για 14η χρονιά πραγματοποιείται στο Μουσείο  για την προβολή των προϊόντων της Λεσβιακής γης.

 

Μοιράσου το άρθρο!