Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

08/02/2019 - 15:09

Ποτέ άλλοτε μια συμφωνία στη Λέσβο δεν είχε τόσο τρέξιμο...

Π

ρωτόκολλο συνεργασίας και συναντίληψης υπογράφηκε μεταξύ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου «Lesvos Runners» την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 στο Κέντρο Πληροφόρησης του Μουσείου στη Μυτιλήνη.


Τη Σύμβαση υπέγραψαν ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου «Lesvos Runners» κ. Ιωάννης Παττακός.


Στην υπογραφή της Σύμβασης παραβρέθηκαν ο Γραμματέας του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου «Lesvos Runners» Καθηγητής Θανάσης Κίζος και το μέλος του Συλλόγου κ. Χριστόφορος Χατζηβασιλείου.


Η συμφωνία μεταξύ των δύο φορέων αποσκοπεί στην ευρεία συνεργασία σε θέματα που σχετίζονται με την προώθηση αθλητικών δραστηριοτήτων στη Λέσβο – Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.


Ειδικότερα, οι δύο φορείς θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, προβολής και προώθησης υπηρεσιών στους τομείς των δρομικών δραστηριοτήτων όπως σκυταλοδρομία Λέσβου και αγώνες ορεινού τρεξίματος. Επίσης, θα συνεργαστούν για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και ενημερωτικών ημερίδων με σκοπό την ανάδειξη της Λέσβου – Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO ως ιδανικού προορισμού για την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων και την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού.


Για το 2019 η συνεργασία περιλαμβάνει την διοργάνωση:
Σκυταλοδρομίας Λέσβου - Στην Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου (14 & 15 Σεπτεμβρίου 2019)
Δρομικά γεγονότα στη Λέσβο.

Μοιράσου το άρθρο!