Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

28/02/2013 - 11:13

Συμμετοχή του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στην ΙΤΒ Βερολίνου 2013

Συμμετοχή του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στην ΙΤΒ Βερολίνου 2013 - See more at: http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/moyseio-sigri/symmetohi-toy-moyseioy-apolithomenoy-dasoys-lesvoy-stin-itv#sthash.qwfTo6zo.dpuf

Προβολή του Απολιθωμένου Δάσους, του Γεωπάρκου Λέσβου & των φυσικών μνημείων του Αιγαίου

Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

8η Διεθνή Συνάντηση Επαγγελματιών Τουρισμού   6 – 10 Μαρτίου 2013

 

Στη Διεθνή τουριστική έκθεση ITB που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο πρόκειται να συμμετάσχει από 6 έως 10 Μαρτίου 2013 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προβάλλοντας το Απολιθωμένο Δάσους και το Γεωπάρκο Λέσβου στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Η συμμετοχή στην ΙΤΒ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική ενίσχυση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Eιδικότερα, το Μουσείο συμμετέχει στην ειδική αίθουσα με θέμα Adventure and Responsible Tourism, με ειδικό περίπτερο στο οποίο θα παρουσιαστεί το Γεωπάρκο Λέσβου από κοινού με τα υπόλοιπα Γεωπάρκα της Ελλάδας καθώς και προβολή της μοναδικής γεωλογικής και φυσικής κληρονομιάς του Αιγαίου πελάγους μέσα από την παρουσίαση τμήματος της μεγάλης έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ – Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους». Στο περίπτερο θα παρουσιάζεται επίσης εκθεματικό υλικό, ελκυστικές αναπαραστάσεις και οπτικοακουστική παραγωγή που παρουσιάζουν με εντυπωσιακό τρόπο τη δημιουργία και ομορφιά του Αιγαίους πελάγους και των νησιών του.

Σε μήνυμά της η Υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρει ότι η παρουσίαση της έκθεσης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ 2013 θα αποτελέσει ένα ακόμα στοιχείο διαφορετικής από τα συνηθισμένα προβολής της χώρας μας και θα συνδράμει στην προσπάθεια του Υπουργείου Τουρισμού να προβάλλει την Ελλάδα και να κάνει γνωστά σε όλο τον κόσμο τα πλεονεκτήματά της, τις μοναδικότητές της.

Η ITB Βερολίνου είναι η κατεξοχήν ταξιδιωτική έκθεση του κόσμου όπου κάθε χρόνο συναντάται η διεθνής βιομηχανία τουρισμού. Χιλιάδες επιχειρηματίες που εργάζονται στην βιομηχανία ταξιδίου, τουριστικοί πράκτορες, φορείς, επισκέπτες, δημοσιογράφοι, επίσημες αποστολές από όλο τον κόσμο ενημερώνονται κάθε χρόνο για τις τελευταίες εξελίξεις στον ταξιδιωτικό τομέα.

Στην ίδια αίθουσα παρουσιάζεται και το Μουσείο Κέντρο Ενημέρωσης του Μέσσελ, κοντά στη Φρανκφούρτη, όπου πραγματοποιείται η μεγάλη έκθεση του Απολιθωμένου Δάσους από τον Οκτώβριο του 2012 έως το Μάιο του 2013, η οποία επίσης θα προβληθεί στους επισκέπτες με ειδικό φυλλάδιο στη γερμανική γλώσσα.

 

8η Διεθνής Συνάντηση Επαγγελματιών Τουρισμού

Η ΙΤΒ οργανώνει την 8η Διεθνή Συνάντηση επαγγελματιών τουρισμού από 6 έως 8 Μαρτίου 2013 η οποία εστιάζει στον τουρισμό δράσης και στον υπεύθυνο τουρισμό. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν παγκόσμια αναγνωρισμένοι ομιλητές οι οποίοι θα αναφερθούν σε ποικίλα θέματα που σχετίζονται με την τουριστική βιομηχανία.

Μεταξύ των προσκεκλημένων κύριων εισηγητών είναι ο Αναπλ. Καθ. Ν. Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ο οποίος θα μιλήσει για τα επιτεύγματα του παγκόσμιου δικτύου Γεωπάρκων με θέμα «Γεωπάρκα: ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς και η βιώσιμη τοπική ανάπτυξη». Βασικό μέρος της παρουσίασης θα αναφέρεται στη Λέσβο και στην προσπάθεια ανάδειξης και τουριστικής αξιοποίησης των φυσικών μνημείων της Λέσβου και του Αιγαίου. Πρόκειται για ένα σημαντικό διαδραστικό και δυναμικό συμπόσιο όπου οι εκθέτες και οι χορηγοί παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους επαγγελματίες του τουρισμού και τους εκπροσώπους του τύπου.

Παράλληλα, ο κ. Η. Βαλιάκος, Προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών και Τεκμηρίωσης του Μουσείου θα πραγματοποιήσει ειδική ενημέρωση στη γερμανική γλώσσα για τους επαγγελματίες του τουρισμού, τουριστικούς πράκτορες αλλά και τους επισκέπτες της έκθεσης για τις δυνατότητες επίσκεψης στο Γεωπάρκο Λέσβου.

Επίσης, οι εκπρόσωποι του Μουσείου θα συμμετάσχουν σε συνεντεύξεις τύπου προς τα γερμανικά ΜΜΕ, στις οποίες θα παρουσιαστεί το Γεωπάρκο Λέσβου ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν σημαντικές επαφές με δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο.

Η συμμετοχή αυτή του Μουσείου για δεύτερη συνεχή χρονιά αποτελεί μια ακόμα πολύ σημαντική ευκαιρία να γίνει γνωστό το Γεωπάρκο Λέσβου στον πολύ μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και επισκεπτών της κορυφαίας αυτής τουριστικής έκθεσης για την τουριστική βιομηχανία στον κόσμο.

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
Πρόγραμμα 266.44 KB

Μοιράσου το άρθρο!