Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

09/04/2012 - 15:48

Συμμετοχή του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους στην 9η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Σημαντική προβολή του Απολιθωμένου Δάσους και της Λέσβου το Μάιο στη Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα σημαντική αναμένεται να είναι η φετινή συμμετοχή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στην 9η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Το κοινό της έκθεσης θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το εντυπωσιακό γεωλογικό μνημείο της Λέσβου, αλλά και με την πλούσια και αξιόλογη δράση του Μουσείου, μέσα από τις εκδόσεις του.

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης αποτελεί πλέον θεσμό τόσο για την πόλη όσο και για το χώρο των εκδόσεων, αφού εδώ και εννέα χρόνια διοργανώνεται κάθε άνοιξη στις εγκαταστάσεις της HELEXPO και έχει καθιερωθεί ως το ετήσιο ραντεβού για επαγγελματίες και φίλους του βιβλίου.  Οργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, την HELEXPO και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών και κάθε χρόνο σημειώνει τεράστια επισκεψιμότητα, με αριθμούς επισκεπτών που ξεπερνούν τις 100.000. Τη φετινή χρονιά, η έκθεση θα διαρκέσει από τις 24 έως τις 27 Μαΐου, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες της, που προέρχονται από όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν από κοντά την παγκόσμια σύγχρονη εκδοτική παραγωγή. Μεγάλη είναι κάθε χρόνο και η συμμετοχή σχολικών ομάδων στην έκθεση, αφού κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας η έκθεση είναι ανοικτή αποκλειστικά για σχολεία.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, μετά από την πολύχρονη δραστηριότητά του τόσο στο χώρο της έρευνας όσο και στους χώρους της ανάδειξης και προστασίας της φυσικής κληρονομιάς, αλλά και της διάχυσης της επιστημονικής γνώσης στο ευρύ κοινό, έχει πλέον να επιδείξει μεγάλη ποικιλία έντυπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων, εκπαιδευτικών εγχειριδίων, οδηγών περιήγησης, πρακτικών επιστημονικών συναντήσεων και λευκωμάτων τις οποίες πρόκειται να προβάλει κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Βιβλίου, τόσο σε επαγγελματίες του βιβλίου όσο και στο ευρύ κοινό.

Επιπλέον, στα πλαίσια της συμμετοχής του στην Έκθεση, το Μουσείο θα οργανώσει εκδήλωση για τους μικρούς του φίλους, στην «Παιδική Γωνιά», το Σαββάτο 26 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως ενημερώθηκε το Lesvosnews.net , μέσω της χρήσης της Μουσειοσκευής «Γεώραμα» και της διαδραστικής εκπαιδευτικής εφαρμογής «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου», μικροί και μεγάλοι συμμετέχοντες στη δράση θα ενημερωθούν για το μοναδικό φυσικό μνημείο της χώρας μας, θα γνωρίσουν τα φυτά και τα ζώα που έζησαν στην περιοχή του Αιγαίου πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια, καθώς επίσης και τις διεργασίες που οδήγησαν στην απολίθωσή τους, ενώ οι μικρότεροι σε ηλικία φίλοι θα μπορέσουν να γνωρίσουν το Απολιθωμένο Δάσος ζωγραφίζοντας τα ζώα και τα φυτά του!

Η συμμετοχή του Απολιθωμένου Δάσους στην έκθεση αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από το ευρύ κοινό, ενώ η ιδιαίτερη προβολή σε σχολικές ομάδες και εκπαιδευτικούς που κάθε χρόνο επισκέπτονται την έκθεση στοχεύει στο να τους προσφέρει κίνητρα να επισκεφτούν τη Λέσβο για να γνωρίσουν από κοντά το Απολιθωμένο Δάσος και τις ομορφιές του νησιού.

Μοιράσου το άρθρο!