Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

25/07/2012 - 11:52

Συναυλία αφιέρωμα στο Δήμο Μούτση στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Συναυλία αφιέρωμα στο Δήμο Μούτση

ign="center" style="text-align:justify;">Μουσική εκδήλωση με την ορχήστρα του Δήμου Λέσβου με μαέστρο το Νίκο Τσιριγώτη

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012, ώρα 20:30 στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Αφιέρωμα στο Δήμο Μούτση θα παρουσιάσει η ορχήστρα του Δήμου Λέσβου τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012 στις 8:30 το βράδυ στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι. Η εκδήλωση οργανώνεται από το Δήμο Λέσβο/Οργανισμό Παιδείας - Πολιτισμού – Αθλητισμού και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Τσιριγώτη.  Θα τραγουδήσουν οι: Πάρης Σκορδομπέκης, Μιχάλης Δήσσος, Συμεώνη Καραγιάννη, Κατερίνα Βασιλείου, Αμέρσσα Τσιριγώτη, Ειρήνη Στεφανοπούλου, Γρηγόρης Συρόπουλος, Νίκος Βερβενιώτης, Μαριάννα Μυρογιάννη-Κούκου και Μαρία Παναγιωτάρα.

Στην ορχήστρα συμμετέχουν οι μουσικοί: Χρήστος Παναγιωτάρας (μπουζούκι),  Στρατής Βουτσής (μπουζούκι),  Πέλα Μυρογιάννη (ακορντεόν και πιάνο), Ειρήνη Στεφανοπούλου (πλήκτρα), Αντώνης Κάντζος (ακουστική κιθάρα – ηλεκτρική κιθάρα), Νίκος Αλγιαννάκης (κλασική κιθάρα), Στρατής Μαμουλέλλης (μπαγλαμάς - 12 χορδή κιθάρα), Σίμος Ευθυμιάδης (μπάσο), Γιάννης Γανώσης (τύμπανα), Μαρία Αναγνωστέλλη (κρουστά). Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από την Τζία Συκομιτέλλη.

Η ορχήστρα του Δήμου Λέσβου

Η ορχήστρα του Δήμου Λέσβου δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 1983 με κύριους στόχους να φέρει το κοινό της Λέσβου και κυρίως τους νέους κοντά στα εκλεκτότερα έργα της μουσικής μας δημιουργίας, έντεχνης και λαϊκής και παράλληλα να προσφέρει μουσική παιδεία στους νέους. Στα 29 χρόνια ζωής της ορχήστρας παρουσίασε αφιερώματα στους Β. Τσιτσάνη, Μ. Χατζηδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Γ. Σπανό, Γ. Χατζηνάσιο, Λ. Παπαδόπουλο, Στ. Κουγιουμτζή, στο νέο κύμα, Λεό Ραπίτη, Γ. Μουφλουζέλλη, Σ. Ξαρχάκο, Μ. Βαμβακάρη, Τασούλα Θωμαΐδου, το γαλλικό τραγούδι του ’60, το ιταλικό τραγούδι, μικρασιάτικο τραγούδι, μουσική από τον ελληνικό κινηματογράφο, Γ. Ζαμπέτα, Απ. Καλδάρα, μουσική από το θέατρο. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στη Ν. Αφρική, Αμερική, Τουρκία, Κύπρο, Γαλλία, Βοσνία, Ισπανία, Αυστραλία, Σουηδία. Το Μάιο του 2010 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 24ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ στο Belfort της Γαλλίας. Το ΜάΪο του 2011 έδωσε τρεις συναυλίες στο Ελληνικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης Από το 1983 μέχρι σήμερα την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Τσιριγώτης.

Μοιράσου το άρθρο!