Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

22/08/2013 - 14:25

Τα σαντούρια της Αγιάσου συνόδευσαν την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στο Σίγρι

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Συναυλία με τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συμμετείχε μαζί με περισσότερους από 100 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από όλη την Ελλάδα στις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν για την αυγουστιάτικη πανσέληνο το βράδυ την Τετάρτης 21 Αυγούστου 2013.

Όσοι βρέθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου απόλαυσαν μια ξεχωριστή συναυλία από τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, που παρουσίασαν σκοπούς και τραγούδια από τη Λέσβο και τη Μικρασία  κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Μέσα από την εκδήλωση το Μουσείο θέλησε να ενισχύσει την προσπάθεια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου για διατήρηση της τοπικής μουσικής παράδοσης, τη διάσωση και επιβίωση της μουσικής κληρονομιάς του ελληνισμού της Μικράς Ασίας καθώς και της επαφής των νέων με το σαντούρι, ένα παραδοσιακό μουσικό όργανο το οποίο τα τελευταία χρόνια με μεράκι, μεθοδικότητα και αγάπη διδάσκεται από το Αναγνωστήριο Αγιάσου.

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, το κοινό απόλαυσε μοναδικά ερμηνευμένα τραγούδια από τους μαθητές του Αναγνωστηρίου Αγιάσου Ιωάννα Καρακωνσταντή και Μυρσίνη Κουτσκουδή - Βουρλή, ενώ με τη μουσική τους μάγεψαν ο Μιχάλης Κουτσκουδής – Βουρλής στο τουμπερλέκι, η Μαρία Μαγλογιάννη στο νταϊρέ, ο Μιλτιάδης Αργύρας, η Σταυρούλα Βεγιάζη, η Άρτεμις Γεωμηλά, η Πηνελόπη Ζαφειρίου, η Μυρσίνη Καρακωνσταντή, η Μυρσίνη Κουτσκουδή - Βουρλή και ο Δημήτρης Σκλεπάρης στο σαντούρι. Τους μαθητές συνόδευε με την κιθάρα ο μουσικοδιδάσκαλος Κώστας Ζαφειρίου.

Μοιράσου το άρθρο!