Ναυτιλιακά - Μεταφορές

28/12/2015 - 16:15

Από 1 Απριλίου καθημερινή αεροπορική σύνδεση Μυτιλήνη - Κωνσταντινούπολη

Μ

ετά από ένα κύκλο διαβουλεύσεων και επαφών του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Τουρισμού Δήμου Λέσβου Κωνσταντίνου Αστυρακάκη με αεροπορική εταιρεία της Κωνσταντινούπολης , οριστικοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών επωφελεία της τουριστικής επιχειρηματικότητας του νησιού και των κατοίκων του εν γένει. 

 
Με απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο Της Bora Jet εγκαινιάζεται την 1η Απρίλιου  του 2016 η γραμμή σύνδεσης Κωνσταντινούπολης Μυτιλήνης σε καθημερινή βάση. 
 
Αυτή η μεγάλη επιτυχία που έρχεται σε μια δύσκολη εποχή για τον τόπο μας, λόγο οικονομικής κρίσης και μεταναστευτικού, είναι αποτέλεσμα των εξαιρετικών Δημοσίων Σχέσεων που αναπτύσσει η Δημοτική Αρχή σε αγορές όπως η Τουρκιά και η Ρωσία τους προηγούμενους μήνες προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες από τις επιπτώσεις των προαναφερομένων δυσμενών καταστάσεων.
 
 Η βοήθεια του φίλου Can Elgiz εγγονού του Χαλίμ Μπέη και ιδιοκτήτη του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Κωνσταντινούπολης, ήταν σημαντική και καταλυτική σε αυτή την προσπάθεια μας. 
Η αγορά της Κωνσταντινούπολης αποτελεί προνομιακό πεδίο για το νησί, αφού σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων το 90% περίπου των διανυκτερεύσεων των Τούρκων επισκεπτών προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη. Οι επισκέπτες από την ΄΄ Πόλη’’ με την σύνδεση αυτή θα διευκολύνονται, αφού πριν απαιτούνταν πολύωρο ταξίδι οδικά και θαλάσσια, προκειμένου να επισκεφθούν το τόπο μας. 
Η γραμμή αυτή που υλοποιείται μετά από άκαρπη δεκαετή προσπάθεια  για να είναι βιώσιμη θα πρέπει να τύχει της στήριξης του συνόλου  των ανθρώπων του τουρισμού στη Λέσβο  και με κοινές προσπάθειες να την διαφημίσουμε στην Κωνσταντινούπολη, αρχής γενομένης από την μεγάλη έκθεση, που πραγματοποιείται στην ‘‘Πόλη ‘’ στις 27 Ιανουαρίου του 2016.        
 
Ο Αντιδήμαρχος
   Πολιτισμού – Τουρισμού 
 Δήμου Λέσβου
 
 
  Κωνσταντίνος Αστυρακάκης
 

Μοιράσου το άρθρο!