Ναυτιλιακά - Μεταφορές

03/08/2022 - 08:35

120 ευρώ για να μην εγκλωβιστείς στη Μυτιλήνη... Αύγουστος 2022!

Κείμενο που γράφτηκε την Τρίτη 2/8/2022 από επισκέπτες που ήρθαν στο νησί μας ταλαιπωρηθήκαμε πολύ από την έλλειψη οργάνωσης και ανταπόκρισης της συγκοινωνίας.

Χωρίς συγκοινωνιακή ανταπόκριση χιλιάδες τουρίστες εν μέσω Αυγούστου στη Λέσβο 

Έκπληκτοι οι επισκέπτες που κατέφθασαν την Τρίτη 2 Αυγούστου στη Λέσβο με το νέο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που φτάνει από τη Θεσσαλονίκη στη Μυτιλήνη στις 13:45, διαπίστωσαν ότι τα τελευταία δρομολόγια του ΚΤΕΛ Λέσβου προς την πλειοψηφία των προορισμών του νησιού εκτελούνται το πολύ έως τις 13:00 το μεσημέρι!! Αυτή η απίστευτη συγκοινωνιακή ανοργανωσιά φανερώνεται σε χιλιάδες επισκέπτες στη Λέσβο οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με την απουσία συγκοινωνιακής ανταπόκρισης.  

Η τηλεφωνική απάντηση του ΚΤΕΛ Λέσβου ήταν ότι δεν ενημερώνεται σωστά από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες για τα ωράρια αφίξεων των πλοίων. Η λύση; Ο επισκέπτης παραπέμπεται στη χρήση ταξί, το κόστος του οποίου αγγίζει ως και τα 120 ευρώ (!) για ορισμένους προορισμούς μέσα στο νησί. Εναλλακτικά, «προτείνεται» η ενοικίαση αυτοκινήτου αν ο τουρίστας τυχαίνει να διαθέτει άδεια οδήγησης και ανάλογη οικονομική δυνατότητα… Σε αντίθετη περίπτωση, ο επισκέπτης είναι υποχρεωμένος να διανυκτερεύσει στην πόλη της Μυτιλήνης και να περιμένει τα δρομολόγια της επόμενης ημέρας.  

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό όπου επιβάτης του πλοίου που έφτασε στο λιμάνι στις 13:45 είχε την επιμονή να ζητήσει από τα ΚΤΕΛ τη δημιουργία έκτακτου μεσημεριανού δρομολογίου για να μην παγιδευτεί στη Μυτιλήνη. Το ΚΤΕΛ του ζήτησε να συγκεντρώσει συμμετοχές άνω των 20 ατόμων για τον προορισμό που αιτούνταν, με δική του ευθύνη, επιφυλασσόμενο για το αν θα έχει συμφέρον η εταιρία να διαθέσει λεωφορείο αν τα άτομα είναι λιγότερα... Και κάπου εκεί, εν μέσω του γκάλοπ στο άγνωστο πλήθος, ο απελπισμένος επισκέπτης διαπιστώνει το ρίσκο που έχει πάρει ταξιδεύοντας στο νησί της Λέσβου για τις ολιγοήμερες διακοπές του. Και φυσικά, το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο τους επισκέπτες, αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους του νησιού που δεν μπορούν να μετακινηθούν. 

Οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στη συγκοινωνία του νησιού, η έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης και σεβασμού προς τον επισκέπτη και τον κάτοικο της Λέσβου, κραυγάζουν μέσα στην καρδιά της τουριστικής σεζόν. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση πρέπει να βρει λύση άμεσα. Με ευθύνη των αρμοδίων. Όχι του κόσμου που υφίσταται την ταλαιπωρία. 

Επισκέπτες Λέσβου, 2/8/2022 

Μοιράσου το άρθρο!