Ναυτιλιακά - Μεταφορές

04/12/2013 - 21:26

Το απαγορευτικό έληξε αλλά κρατάνε τους επιβάτες στη Χίο!

yle="text-align: justify;">Στην Έλλαδα ο καθένας κάνει ότι θέλει... Δεν φτάνει η ταλαιπωρία δύο ημερών... η εταιρεία Hellenic Seaways αποφάσισε να  δώσει παράταση στην ταλαιπωρία των επιβατών!

Οι επιβάτες του πλοίου ΑΡΙΑΔΝΗ αναφέρουν:

Εδώ και 2 μέρες είμαστε αποκλεισμένοι στη Χίο, όπου απόψε το βράδυ έγινε το απίστευτο περιστατικό που περιγράφεται στην παρακάτω καταγγελία επιβατών. Ο κόσμος στο καράβι είναι έξαλλος!Επίσης σας ενημερώνω ότι έξω από το πλοίο είναι συγκεντρωμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και εργατικών σωματείων της Χίου και απαιτούν να δουν τον καπετάνιο για να διαμαρτυρηθούν.


Αναλυτικά η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των επιβατών:

Είμαστε επιβάτες του δρομολογίου του πλοίου ΑΡΙΑΔΝΗ της Hellenic Seaways που αναχώρησε από τον Πειραιά το βράδυ της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2013 και έχουμε τελικό προορισμό τη Μυτιλήνη. Αποκλειστήκαμε το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι της Χίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την απόφαση του πλοίαρχου του ΑΡΙΑΔΝΗ να μην αναχωρήσει για τη Μυτιλήνη μετά την άρση του απαγορευτικού (που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου 2013) αλλά να αναβάλει την αναχώρηση αυθαίρετα για το πρωί της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου.
Η απόφαση αυτή (που έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενη ανακοίνωση ότι το πλοίο θα έφευγε το απόγευμα της Τετάρτης σε περίπτωση άρσης του απαγορευτικού), είναι προφανέστατα αυθαίρετη και έγινε κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση της εταιρείας χωρίς να λαμβάνει υπόψη την ταλαιπωρία και το συμφέρον των επιβατών.
Σε μια εποχή που Χίος και Μυτιλήνη έχουν μείνει πρακτικά με ελάχιστα δρομολόγια για τον Πειραιά την εβδομάδα, η εταιρεία Hellenic Seaways περιφρονεί προκλητικά με γελοίες δικαιολογίες και για άγνωστες σε εμάς σκοπιμότητες το συμφέρον των επιβατών και των νησιών.
Αν υπήρχε στοιχειώδης έλεγχος δεν θα επιτρεπόταν στην Hellenic Seaways να τροποποιήσει το δρομολόγιο κατά τη βούλησή της. Καταγγέλλουμε αυτή την αυθαίρετη συμπεριφορά και καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην ασυδοσία της εταιρείας, θύματα της οποίας είναι όλοι οι νησιώτες.

Ακολουθούν υπογραφές:
Το παραπάνω κείμενο είχαν υπογράψει μέχρι τις 20.30 το βράδυ της Τετάρτης 60 επιβάτες του Αριάδνη.

Μοιράσου το άρθρο!