Ναυτιλιακά - Μεταφορές

12/11/2019 - 12:40

Ακτοπλοϊκή σύνδεση με Θεσσαλονίκη! Ίσως και πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο δρομολόγιο

Μετά από 10 χρόνια!

"Θετική εισήγηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) για την ακτοπλοϊκή σύνδεση μία φορά την εβδομάδα της Μυτιλήνης με τη Θεσσαλονίκη.
Δρομολογείται έτσι η ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των κατοίκων και των φορέων του νησιού"

Τα παραπάνω αναφέρει η Χριστιάνα Καλογήρου - Γενική Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο facebook.

Την ανάρτηση η κα Καλογήρου συνοδεύει με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας " Τα Νέα της Λέσβου" (ρεπορτάζ Πέλλη Γιακουμή)

Όπως τονίζει το ρεπορτάζ η Γενική Γραμματέας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ικανοποίηση αυτού του πάγιου αιτήματος των νησιών και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου θα συνδεθούν  ξανά με τη Θεσσαλονίκη μετά από 10 χρόνια! 

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος δήλωσε ότι  "άνοιξε ο δρόμος για προκήρυξη της γραμμής και υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον από την εταιρεία που εκτελεί τα δρομολόγια. Η πρότασή μας είναι να ξεκινήσει πριν τις γιορτές και ελπίζουμε να γίνει αυτό σύντομα"

ds

Ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης:

Ο Εμπορικός Σύλλογος χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση του Σ.Α.Σ. που αφορά στην γραμμή Μυτιλήνης- Θεσσαλονίκης. Η απόφαση αυτή κινείται στα πλαίσια των επιδιώξεων του Εμπορικού κόσμου της πόλης και του νησιού και θα έχει θετικό αντίκτυπο σε όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας. Αρκεί βέβαια η δρομολόγηση να γίνει με επενδυτικά κριτήρια από μέρους της εταιρείας ακόμα κι αν είναι επιδοτούμενη. Θετική η πρόταση να ξεκινήσει το δρομολόγιο από το χειμώνα ώστε να ΄΄καθιερωθεί΄΄ στην συνείδηση των επιβατών και των επαγγελματιών η γραμμή σαν μόνιμη κατάσταση. Στην εξέλιξη αυτή θεωρούμε θετικότατη την παρέμβαση της κ. Καλογήρου με την οποία είχαμε συζητήσει το θέμα και βέβαια την αύξηση των κονδυλίων για τις άγονες γραμμές οι οποίες πλέον χρηματοδοτούνται από τον τακτικό προϋπολογισμό. 

Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή είναι ένα φωτεινό σημάδι στο σκοτεινό τοπίο που έχει διαμορφωθεί γύρω μας.

 

Ανακοίνωση από το Επιμελητήριο Λέσβου:

Το Επιμελητήριο Λέσβου δηλώνει την ικανοποίηση του για την θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) που αφορά στην επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη. 

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου έχει τονίσει πολλάκις, τόσο με γραπτές παρεμβάσεις στα αρμόδια Υπουργεία και στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτική Πολιτικής όσο και με φυσικές παραστάσεις, τη σημασία της επαναλειτουργίας της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, καθώς όταν αυτή επιτευχθεί, τα οφέλη στην τοπική οικονομία και κοινωνία θα είναι άμεσα ορατά. 

Μοιράσου το άρθρο!