Ναυτιλιακά - Μεταφορές

09/09/2014 - 13:40

Εγκαίνια «Πύλης Εισόδου Σέγκεν» στην Πέτρα

yle="text-align: justify;">up date  Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση τα εγκαίνια της Πύλης Σένγκεν από το λιμάνι Πέτρας, σήμερα Παρασκευή 12/09/2014, στις 18:30. Η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί από το ηλεκτρονικό κανάλι Πέτρας iTVPETRA

www.livestream.com/itvpetra


Εγκαινιάζεται στις 12 Σεπτεμβρίου η νέα «Πύλη Εισόδου Σέγκεν» στην Πέτρα. Ένα έργο αναγκαίο για την ευρύτερη περιοχή Μολύβου – Πέτρας που συγκεντρώνει το 80% της όλης τουριστικής αγοράς και διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας.

     Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα αυτής της τουριστικής οικονομίας, όπως διαχέονται σε ολόκληρο το νησί συντηρούν και βελτιώνουν τομείς στην τοπική παραγωγή προϊόντων, στις κατασκευές, στις μεταφορές, στη διαφήμιση και πρωτίστως στην απασχόληση. Συμβάλλουν πολύ σημαντικά στην οικονομία ολόκληρης της Λέσβου, των οικονομικών του Δήμου αλλά και της Χώρας μας.

     Με την λειτουργία της Πύλης τελειώνει, αισίως, μια επίπονη προσπάθεια, που ξεκίνησε από το 2010, με πρωτοβουλία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και την στήριξη από τον τότε Δήμο Μήθυμνας. Σ’ αυτή την προσπάθεια πολλοί παράγοντες, θεσμοί, διοικητικοί υπάλληλοι και άλλα πρόσωπα  έβαλαν από τότε το πετραδάκι τους.

     Ο « Φορέας Τουρισμού Μολύβου » έθεσε το σχετικό έργο ως έργο ποιοτικής αναπτυξιακής και τουριστικής προτεραιότητας από την ίδρυσή του και έπραξε ότι ήταν δυνατό, ώστε η υπόθεση να τελεσφορήσει και η πύλη να γίνει πραγματικότητα.
Συνεργάστηκε στενά και δημιουργικά με όλους τους θεσμικούς φορείς  - Περιφέρεια Β. Αιγαίου, Δήμο Λέσβου, Λιμενικό Ταμείο, Επιμελητήριο Λέσβου, Αστυνομία, Τελωνείο, Λιμενικό Σώμα και τα πολιτικά πρόσωπα του τόπου στην διάθεση των οποίων έθεσε το υποστηρικτικό υπόμνημα – πλατφόρμα, που συνέταξε το 2012, και το οποίο συμπυκνώνει την όλη επιχειρηματολογία που τεκμηρίωνε την ανάγκη της δημιουργίας πύλης στην δική μας περιοχή,  μια δεύτερη πύλη εισόδου στα βορεινά της Λέσβου προς όφελος όλου του νησιού.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε για την αμέριστη συμπαράσταση και συμβολή τους στους:
Υπουργό Δικαιοσύνης  κ. Χαράλαμπο Αθανασίου
Τους πρώην και νυν προέδρους του  Λιμενικού ταμείου Λέσβου κυρίους  Κορδώνη Κώστα  και  Ζαμπράκη Σωτήρη
Τον  κ. Εγγλέζο Γιώργο από το επιμελητήριο Λέσβου
Τον κ. Λευτέρη Παπαδόπουλο για την προώθηση των θέσεών μας
Τον Βουλευτή κ. Τέρενς Κουϊκ για την επερώτηση του στην βουλή που στηρίχθηκε στο υπόμνημα του Φορέα.

Εξαιρετικές ευχαριστίες στις γενναιόδωρες οικονομικές προσφορές των
Αναστασίου Νικολαϊδη
και της οικ. Τρύφωνα
χωρίς τις οποίες οι υποδομές δεν θα μπορούσαν να αποπερατωθούν.

Ως «Φορέας Τουρισμού Μολύβου» εκφράζουμε την ελπίδα ότι η πύλη εισόδου σύντομα θα αποδείξει την αναγκαιότητα της δημιουργίας της και θα λειτουργεί απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα προς όφελος ολόκληρης της Λέσβου.



Σας γνωρίζουμε ότιι ενόψει της εκδήλωσης γιια την έναρξη λειιτουργίας της νέας πύλης εισόδου στην Πέτρα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12-09-2014 στιις 18:30,, το Λιιμενιικό Ταμείο Λέσβου προτίθεταιι να μισθώσει λεωφορείο για τη μεταφορά των ενδιαφερομένων από τη Μυτιιλήνη προς την Πέτρα καιι επιστροφή.
Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να μεταβούν στην Πέτρα, όπως εκδηλώσουν ενδιαφέρον το αργότερο έως την Πέμπτη 11-09-2014 και ώρα 10:30, καλώντας στο τηλέφωνο 2251025349
(γραμματεία Λιμενικού Ταμείου).

Ο Πρόεδρος
της Λιμενικής Επιτροπής Λέσβου
ΖΑΜΤΡΑΚΗΣ ΣΤΗΡΙΟΣ
 

Μοιράσου το άρθρο!