Ναυτιλιακά - Μεταφορές

19/06/2020 - 06:41

Φαντάροι Μυτιλήνης: θύματα της "κερδοφορίας" από εφοπλιστές και αεροπορική εταιρεία!

Με τις πλάτες του κράτους και του Στρατού οι εφοπλιστές και η αεροπορική εταιρεία κερδίζουν εις βάρος των συναδέλφων φαντάρων που υποχρεώθηκαν σε Υποχρεωτική Στρατιωτική θητεία.

Οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχοντας περιορίσει τις καταστάσεις επιβίβασης σε μόλις μία (1) ενώ μόνο τα ταξίδια πήγαινε-έλα στα νησιά για τις άδειες μας στο 6μηνο της παραμεθορίου είναι τρία (3), ουσιαστικά εξασφαλίζουν πελάτες για τους εφοπλιστές και την αεροπορική εταιρεία, που μπορούν να κερδίζουν χιλιάδες ευρώ από τους φαντάρους που είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν το κόστος μεταβίβασης, σε σταθερή βάση όλο τον χρόνο.

 

Βέβαια υπάρχουν και ορισμένες διαφορές.

 

Η πτήση με το αεροπλάνο κοστίζει πιο ακριβά. Όσο πιο αργά κλείσεις τα εισιτήρια τόσο πιο ακριβή η πτήση.
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα μας αποκαλύπτουν συνάδελφοι που υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν πρόσφατα 160 ευρώ για να ταξιδεύσουν από τη Μυτιλήνη στην Αθήνα.

 

Μπορεί κάποιος να προτείνει το ταξίδι με το πλοίο που κοστίζει όμως μισή μέρα άδεια (12 ώρες ταξίδι) και 57 ευρώ για το κατάστρωμα ή 78 ευρώ για τετράκλινη καμπίνα.

 

Ακόμη όμως και στην περίπτωση που κάνεις χρήση της κατάστασης επιβίβασης οι εφοπλιστές έχουν βρει μεθόδους για να Αδικούν και εκμεταλλεύονται τους φαντάρους.
Η κατάσταση επιβίβασης (η δωρεάν μετακίνηση που προσφέρει ο Στρατός) καλύπτει  τα έξοδα για διαμονή σε τετράκλινης καμπίνας.
Κανείς όμως δεν ενημερώνει τους φαντάρους για τα δικαιώματα τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Τι κάνουν λοιπόν οι πλοιοκτήτριες εταιρείες, για να κοροϊδέψουν και εκμεταλλευτούν τους φαντάρους;
Συχνά, εκδίδουν εισιτήρια καταστρώματος ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες καμπίνες ή ακόμη και ότι η κατάσταση επιβίβασης δεν καλύπτει καμπίνα.
Στη συνέχεια η εταιρεία εισπράττει από το κράτος ποσό ανάλογο της θέσης σε καμπίνα έχοντας την δυνατότητα να πουλήσουν εκ νέου τη θέση και οι συνάδελφοι φαντάροι αναγκάζονται να πληρώσουν έξτρα για όσα ήδη δικαιούνται.
Αλλιώς κοιμούνται στα σαλόνια ή κατάχαμα.
Όλη αυτή η εκμετάλλευση και η αυθαιρεσία των ακτοπλοϊκών εταιρειών έχει απογειωθεί μετά τον Κορονοιό.
Μας Βάζουν τους να πληρώσουμε το κόστος τετράκλινης καμπίνας για τους φαντάρους και ξαναπουλούν τα εισιτήρια-καμπίνες!
Πρόσφατα, συνάδελφοι μας κατήγγειλαν ότι οι υπεύθυνοι δεν μας δίνουν ούτε καμπίνα καθώς προφασίζονται  ότι οι τετράκλινες καμπίνες είναι για οικογένειες ή φίλους που ταξιδεύουν μαζί...
Άρα 12 ώρες καρέκλα ή πάτωμα!
Φυσικά, τα βάσανα των συναδέλφων δεν σταματούν εδώ.
Πρέπει να σκεφτούμε ότι στα νησιά υπηρετούν φαντάροι από την ηπειρωτική Ελλάδα -Καρδίτσα, Πελλοπόννησο, Εφτάνησα-, πράγμα που σημαίνει ότι στην άδεια τους απαιτούνται επιπλέον έξοδα και χρόνος μετακίνησης.
Στην χειρότερη μοίρα βεβαίως βρίσκονται οι φαντάροι από την Κρήτη, που αν δεν έχουν κάποιον φίλο ή συγγενή να τους φιλοξενήσει, είτε θα την βγάλουν σε κάποιο παγκάκι είτε θα πληρώσουν ξενοδοχείο, ενώ απαιτείται να πληρώσουν επιπλέον χρήματα για να ταξιδεύσουν στο νησί, κάνοντας ένα ακόμη πολύωρο ταξίδι.
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να βγουν Παραπονούμενοι και να Απαιτήσουν την παρέμβαση της στρατιωτικής Ιεραρχίας.
Τους καλούμε να επικοινωνούν αμέσως με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ για να αποκαλύψουμε τις Αυθαιρεσίες του Στρατού και των Εφοπλιστών, να παρέμβουμε και να απαιτήσουμε λύσεις.
Ο Στρατός και το Υπουργείο Άμυνας πρέπει να αναλάβουν το κόστος της Υποχρεωτικής Θητείας.
Αποκαλύπτεται ξανά ότι η Υποχρεωτική Στράτευση είναι ένας μηχανισμός Οικονομικής και Εργασιακής Εκμετάλλευσης των φαντάρων, μια προσεκτικά σχεδιασμένη διαδικασία έμμεσης φορολόγησης της λαϊκής οικογένειας.

 

Απαιτούμε την πλήρη κάλυψη των εξόδων μετάβασής μας στους τόπους κατοικίας μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

Μοιράσου το άρθρο!